Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Ekim 2014 - 18:53 Yorum: 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

"IŞİD kafa kesiyor. Hepimizin tüylerini diken diken eden eylemleri, faaliyetleri var. Bunları görüyor ve biliyoruz. PKK terör örgütü bu açıdan bakıldığında, acımasızlığı, kalleşliği, alçakça saldırıları kıyaslandığında ondan daha aşağıda kalır olduğunu sö

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli:

EDİRNE (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "IŞİD kafa kesiyor. Hepimizin tüylerini diken diken eden eylemleri faaliyetleri var. Bunları görüyor ve biliyoruz. PKK terör örgütü bu açıdan bakıldığında, acımasızlığı, kalleşliği, alçakça saldırıları kıyaslandığında ondan daha aşağıda kalır olduğunu söylememiz mümkün mü" dedi.

Canikli, AK Parti Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türk milletinin yüzyıllardan beri bu coğrafyada özgürce yaşamak için bedel ödediğini söyledi.

Türk milletinin bu topraklarda bedeli ne olursa olsun bağımsız şekilde yaşamaya devam edeceğini belirten Canikli, "Hiçbir faaliyet, kaynağı nereden gelirse gelsin, nereden beslenirse beslensin amacı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk milletini bu topraklarda özgürce yaşayabilme idealinden vazgeçiremeyecektir. Tek parça olarak, tek vücut olarak, tek devlet olarak, tek millet olarak" diye konuştu.

Son dönemlerde Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu coğrafyada çok önemli gelişmelerin meydana geldiğini aktaran Canikli, son haftalarda terör örgütünün, onun yandaşlarını destekleyenlerin millete ve ülkeye yönelik, herkesi rahatsız eden bir takım çalışmaları ve hoş olmayan tavırlarının söz konusu olduğunu vurguladı.

Canikli, şu anda Ortadoğu'da, Suriye'de bir IŞİD terör örgütü bulunduğunu bir de Türkiye'de PKK terör örgütü olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Son dönemlerde bir kısmı küresel ölçekli olmak üzere özellikle PKK terör örgütünü masumane göstermeye yönelik, daha az kötü, işte IŞİD'le kıyaslandığında daha az kötü, biraz daha iyidir gibi bir takım algılar oluşturulmaya çalışıldığını ibretle izliyoruz. Hemen başında çok açık bir şekilde söylemek gerekir ki, PKK terör örgütü IŞİD'ten daha az zararlı bir terör örgütü değildir. IŞİD kafa kesiyor. Hepimizin tüylerini diken diken eden eylemleri faaliyetleri var. Bunları görüyor ve biliyoruz. PKK terör örgütü bu açıdan bakıldığında, acımasızlığı, kalleşliği, alçakça saldırıları kıyaslandığında ondan daha aşağıda kalır olduğunu söylememiz mümkün mü."

 

- "Ay yıldızlı bayrağın gölgesine geliyorlar"

 

Canikli, Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu belirterek,  "Sadece Irak, Suriye değil Gürcistan'da sıkıntı var, Ukrayna keza öyle. Azerbaycan topraklarının üçte biri işgal altında, sürekli Ermenistan'dan teyakkuz halinde. Çatışma sürekli devam diyor" dedi.

Yunanistan gibi bazı ülkelerin de ekonomik sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Canikli, Türkiye'nin etrafındaki devletlerin olumsuzluklarına rağmen bir çölün ortasında vaha gibi gelişmeye devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'ye yatırımların da artığını belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Mesela Suriye'de yaşar mısınız, oradan ev alır mısınız, Suriye'de gelecek hayali kurar mısınız, kurmazsınız. Kobani'den kaçanlar oradaki Kürt nüfus Türkiye'ye geliyor. Başka bir yere gitmiyor. Niye, Türkiye'nin güvenliğine geliyorlar. Mehmetçiğin sağladığı o güven ortamına geliyorlar. Türkiye'ye gelenler ay yıldızlı bayrağın gölgesine geliyorlar. Buraya sığınmak için geliyorlar. Mesela Kuzey Irak'a gitmiyor. Değil mi orada da Kürtler var. Türkiye'ye geliyorlar."

Toplantıya, AK Parti Edirne İl Başkanı Rafet Sezen ve partililer katıldı.

Canikli, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i de ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber