Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 14 Eylül 2014 - 15:28 Yorum: 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da:

Bakan Canikli: "2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dünyanın farklı bölgelerindeki insanlara ve ülkelere 3,7 milyar dolar yardım yaptık"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da:

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dünyanın farklı bölgelerindeki insanlara ve ülkelere 3,7 milyar dolar yardım yaptık" dedi.

Memleketi Giresun'un Alucra ilçesini ziyaret eden Bakan Canikli, burada parti otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti. 

Konuşmasına, "memleketinde her gün ayak bastığı topraklarda bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu" belirterek başlayan Canikli, Alucralılara seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Türkiye'nin bundan sonra artık yeni bir dönemece girdiğini ifade eden Canikli, şöyle konuştu:

"Yeni bir dönemeci arkadaşlarımızla birlikte, AK Parti kadrolarıyla birlikte, hep birlikte inşa edeceğiz. Türkiye artık bundan sonra yeni bir atılım dönemiyle karşı karşıya. Geçmişteki sorunların büyük çoğunluğunu hallettik. Bundan sonra Türkiye'nin önü açık ama bunu yapabilmemiz için dualara ihtiyacımız var. Hamdolsun bu yola çıktığımızda destekler, dualar sadece Türkiye'den geliyordu ama bugün dünyanın bütün mazlum milletlerinin yaşadığı her coğrafyadan Cumhurbaşkanımıza, bu hareketin liderine, bu kadroya, bizlere dua var. Bu çok güzel ve değerli bir şey." 

- "3,7 milyar dolar yardım yaptık"

Canikli, Türkiye'nin, dünyanın her coğrafyasında bulunan mazlumlara el uzatan bir ülke konumuna geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti.

"2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak dünyanın farklı bölgelerindeki insanlara ve ülkelere 3,7 milyar dolar yardım yaptık. Bu yardımı yapan aslında Türk milleti. Yani Türk milleti adına devletimiz ve AK Parti hükümetleri bu yardımları yapıyor. Bu şunun için önemli, 2002 yılında ve öncesinde Türkiye, en acil ihtiyaçlarını yurt dışından temin etmek amacıyla 3-5 kuruş döviz bulmak için IMF'ye her türlü tavizi veren, uluslararası finans kuruluşlarına her türlü tavizi veren, el açan ve isteyen bir Türkiye konumundaydı. El açan, isteyen, adeta yalvaran bir ülke konumundaydı, evet, aynen böyleydi. Çok uzaklarda değil, 12 yıl önce Türkiye böyleydi. 50-100 milyon dolar bulmak için bu ülkenin tarihiyle şerefine yakışmayacak şekilde uluslararası finans kuruluşlarının şartlarını kabul eden anlaşmalara imza atılıyordu. Bugün her yıl 3,5 milyar dolar karşılıksız, dünya milletlerine, ihtiyacı olan ülkelere, mazlum milletlere, atalarımızın bize emanet ettiği o insanlara yardım yapıyoruz. Bu destek ve yardımlar sağlandıkça Türk milletine teşekkürler geliyor." 

- "Bu bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz"

Geçmişte, milletin kendilerine verdiği emaneti en ufak bir sıkışmada arkasına bakmadan terk edenler olduğunu söyleyen Bakan Canikli, "Biz asla bu bayrağı yere düşürmeyeceğiz, milletimizin verdiği emanete sahip çıkacağız" ifadesini kullandı. 

Bayrağı yere düşürenleri, sayısız örnekle saymanın mümkün olduğunu belirten Canikli, şunları kaydetti:

"İsmini zikretmeyelim ama geçmişte bir siyasi büyüğümüz şöyle demiyor muydu, 'Ben altı defa gittim, yedi defa geldim.' Neden gittin? Birileri tarafından en ufak sopanın bir tarafı gösterildiğinde arkaya bakmadan gittiler, emaneti koruyamadılar, emanete sahip çıkamadılar, onu kastediyorum. Öyle kolay değil bu emanete sahip çıkmak. Bize karşı da benzer şeyler yapılmak istendi. 27 Nisan e-muhtırasını düşünün, geçmişte buna benzer bir olayla herhangi bir hükümet karşılaştığında kesinlikle ya istifa etmiştir ya da istifa etmek zorunda kalmıştır. Türk siyasi tarihi bunların örnekleriyle dolu. Bunun tek bir istisnası var. Benzer bir muhtıra 27 Nisan'da AK Parti'ye verilmek, yönlendirilmek istendi ama onun çelik iradesiyle al aşağı edildi. Türkiye siyasi tarihinde bir ilktir. İşte biz emanete böyle sahip çıkıyoruz. O bayrağı yere düşürmeyeceğiz inşallah." 

Canikli, konuşmasının ardından baba ocağını ziyaret ederek bir süre annesi Ayşe Canikli ile sohbet etti. Ayşe Canikli,  "Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip etsin. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Canikli ise annesinin hayır dualarını almaya geldiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber