Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Temmuz 2014 - 18:58 Yorum: 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de

Yazıcı, Rize Belediyesi tarafından hizmete sokulan itfaiye aracının 42 metre yüksekliğindeki merdivenine çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Rize'de

RİZE (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Belediyesi tarafından hizmete sokulan itfaiye aracının 42 metre yüksekliğindeki merdivenine çıktı.

Bakan Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırdaki bayramlaşma programının ardından nöbetçi kurumları ziyaret etti.

Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nü de ziyaret eden Yazıcı, itfaiye müdürü Uğur Minder'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yazıcı, Almanya'dan alınarak hizmete sokulan 2 milyon 200 bin lira değerindeki yangın söndürme aracını inceledi. Beraberinde Rize Valisi Ersin Yazıcı ve Belediye Başkanı Reşat Kasap ile itfaiye aracının kurtarma kabinine binen Yazıcı, 42 metre yükseğe çıktı. Yazıcı'nın ilk kez yangın söndürme sepetine binmesi nedeniyle heyecanlandığı gözlendi.

Yazıcı, kurtarma sepetinden indikten sonra yaptığı açıklamada, itfaiyenin kaliteli hizmet sunabilmek için araç gerece sahip olması gerektiğini belirterek, "Personelin eğitimi elbette önemli ama araç gereç olmadan kaliteli hizmet yapamazsınız. Rize'de de binalar yüksek. Başbakanımız çok tasvip etmiyor, her defasında ikaz ediyor ama maalesef arazi kıtlığı nedeniyle binalar yüksek. Şimdilik 42 metre yüksekliğinde bir araç ama ileride daha yüksek araçlar olacak. Son derece modern bir araç, 40 saniyede 42 metreye çıkıyor. Eminim ki Rize'de meydana gelecek yangınlarda etkin hizmet sunulmuş olacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber