Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Mart 2015 - 19:03 Yorum: 0

"Gümrüklerde Yeni Uygulamalar ve Dış Ticarete Etkileri" paneli

MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Taha:

'Gümrüklerde Yeni Uygulamalar ve Dış Ticarete Etkileri' paneli

GAZİANTEP (AA) - MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, sanayiye katkısı olan malların gümrük vergisinde indirime gidilmesi gerektiğini söyledi. 

Taha, Gaziantep'te bir otelde düzenlenen "Gümrüklerde Yeni Uygulamalar ve Dış Ticarete Etkileri" konulu sempozyumda, lojistik sektörü için fırsatlar sunan Türkiye'nin doğu ve batı arasında doğal bir köprü işlevi gördüğünü belirtti.

Gümrük kanunlarının ülkelerin ticaretine yön verdiğini ifade eden Taha, "Gümrük konusunda hiçbir zaman zafiyet gösterilmemeli. Türkiye için de gümrük vergilerinin ekonomide önemli yeri vardır. Özellikle sanayiye katkısı olan mallara gümrük vergisinde indirim uygulanmalı" diye konuştu.

Haksız rekabetin önüne geçebilmek için kaçakçılığın önlenmesinin elzem olduğuna dikkati çeken Taha, gümrük kapılarından geçişlerin en hızlı şekilde sağlanmasının da ihracat açısından önemli olduğunu vurguladı.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Çelenk de lojistik sektörünün şehrin ekonomisine güç kattığını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başdanışmanı Cahit Soysal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Risk Yönetimi Kontrol Genel Müdürü Harun Uslu, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Korkmaz ve gümrük müşaviri Turhan Gündüz, katılımcılara sektörle ilgili bilgiler verdiler.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber