Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2014 - 14:48 Yorum: 0

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.Valilik salonunda, Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan...

Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik salonunda, Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, İŞKUR İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara işaret ederek, "İŞKUR İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalarda önemli bir değişim yaşanıyor. Devlet politikası olarak çalışmak isteyen herkes için gerekli tedbirler alınmaktadır. Kurum ve kuruluşlarımızın yaptıkları koordinasyonla geleceğe yönelik bir takım çalışmalar yapıyoruz. İşsizlerin mesleki deneyim edinmeleri, çalışma hayatına uyum sağlamaları noktasında biz de kurul olarak katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

İŞKUR il Müdür Aşıcı, kurulun dönem sonu yapılan çalışmaları ile ilgili kurula bilgi sundu.

"İlimize tahsis edilen yıllık eğitim ödeneğinin yüzde 5'i ile Halk Eğitim Müdürlüklerimizle mesleki eğitimler düzenlenmektedir" diyen Aşıcı, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, İşgücü Piyasa Analiz Çalışmalarımız sonucunda tespit edilen mesleklerden olan aşçı ardımcısı mesleğinde Kelkit Halk Eğitim Müdürlüğü ile bir eğitim başlatılmış olup bu eğitime 15 kadın devam etmiştir. Toplam 27 bin TL ödeme yapılmıştır. UMEM projesi kapsamında 5 işsizimize yönelik Gümüşhane merkezde kişisel bakım elemanı konulu mesleki eğitimler düzenlenmiştir. Bu eğitime 5 bin lira ödeme yapılmıştır. Gümüşhane E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumumuzdaki hükümlülerimize yönelik olarak; 15'er kişilik erkek iş giyim dikimi, plastik boru tesisat ve bilgisayar operatörü ile 12 kişilik erkek kuaförü konulu toplam 57 hükümlünün katıldığı mesleki eğitimler Eylül 2014 ayında başlatılmıştır. Bu eğitimlere yaklaşık 22 bin lira ödenek ayrılmıştır. İşsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulama programı kapsamında 136 iş yerinde 176 işsizimize İşbaşı Eğitim Programı düzenlenmiştir. Bu eğitimlere 745 bin TL ödenek ayrılmıştır."

Kendi işini kurmak isteyen kişilerin kurmak istedikleri işin iş planlarını geliştirmelerini sağlamak amacıyla  Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri Girişimcilik Eğitimleri kapsamında bu yıl 200 kişiye eğitim verilmesi hedeflendiğini söyleyen Aşıcı, "Gümüşhane merkezde 25'er kişilik 3 grup, Özkürtün, Kürtün ve Kelkit'te 25'er kişilik 1'er grup olmak üzere toplam 150 kişiye eğitim uygulanmıştır. Eğitimler sonunda 123 kişi belge almaya hak kazanmıştır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber