Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Nisan 2018 - 15:48 Yorum: 0

Gümüşhane modern spor salonuna kavuşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gümüşhane'ye yapılacak "Spor köyü" projesinin ilk etabı olan 2 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu ihale...

Gümüşhane modern spor salonuna kavuşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gümüşhane'ye yapılacak "Spor köyü" projesinin ilk etabı olan 2 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu ihale edildi.

Geçtiğimiz haftalarda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen spor salonu ve çevre düzenlemesi işi için yer teslimi yapılırken, yüklenici firma önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vuracak ve tesisi 450 günde bitirecek.

Tekke köyüne bağlı Türkmenler Mahallesi Kuzağıl Mevkiinde ki 38 dönüm alana yapılacak olan "Spor Köyü" projesinin ilk etabı olan ve 23,3 milyon TL'ye ihale edilen spor salonun alt katında sporcu fabrikası diye tabir edilen 5 adet antrenman salonu yer alacak.

Toplam 2 bin 500 seyirci kapasiteli tesis toplu açılış, miting ve diğer büyük organizasyonlarda 5 bin kişi kapasiteli olacak.

Belediye mücavir alanı dışında olduğu için tesisin yapı ruhsatı İl Özel İdaresi tarafından düzenlenerek Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tesisler Daire Başkanlığı yetkilisi Kamil Kavuran'a teslim edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan'ın da hazır bulunduğu ortamda belgeyi yetkililere teslim eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, tesislerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Spor salonunun bakanlığın genel bütçesinden ihale edildiğini hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise il merkezindeki mevcut spor salonunun 600 kişi kapasiteli olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane temasları sırasında müjdesini verdiği spor salonumuzun ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki hafta firma ilk kazmayı vuracak. Spor köyü projesinin ilk aşaması olan bu salonun ardından ikinci etabı da 2019 yılında ihale edilecek. Atletizm sahası, açık oyun alanları, 10 tane de Gümüşhane evleri konseptinde kamp eğitim merkezi olacak bu bölgede. Gümüşhanemize hayırlı olsun" dedi.

Akdoğan ve Aslan, Gümüşhane'ye bu yatırımların gelmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a teşekkür etti.

Gümüşhane modern spor salonuna kavuşuyor

Gümüşhane modern spor salonuna kavuşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber