Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ağustos 2019 - 19:23 Yorum: 0

Gümüşhane Valiliğinden "gelenek, görenek, örf ve adet" açıklaması

Gümüşhane Valiliği, gelenek, görenek, örf ve adet adı altında yapılan ve toplumun genel ahlakına, kamu düzenine aykırı şiddet, istismar ya da kötü...

Gümüşhane Valiliğinden 'gelenek, görenek, örf ve adet' açıklaması

Gümüşhane Valiliği, gelenek, görenek, örf ve adet adı altında yapılan ve toplumun genel ahlakına, kamu düzenine aykırı şiddet, istismar ya da kötü tutum ve davranış içeren eylemlere müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi uyarınca, Gümüşhane İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve çocukların genel olarak beden ve ruh sağlıklarının korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla ilimiz sınırları içerisinde yapılması planlanan nişan, düğün, şenlik, şölen, toplantı vb. bütün etkinliklerin genel ahlaka, toplumsal kurallara ve kanunlara uygun olarak yapılması gerektiği belirtildi

Açıklamada, "gelenek, görenek, örf ve adet adı altında yapılan ve toplumun genel ahlakına, kamu düzenine aykırı şiddet, istismar ya da kötü tutum ve davranış içeren eylemlere müsaade edilmemesini, bu emrin uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişilere, idari emir ve işlemlere aykırılıktan, fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. ve 33. maddesi ve diğer hükümleri gereği yasal işlem yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber