Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Gümüşhane Valisi Yavuz'un köy ziyareti

GÜMÜŞHANE (AA) - Vali Yücel Yavuz, Olucak ve Yağlıdere köylerini ziyaret etti.Yavuz, beraberinde Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdare Genel...

Gümüşhane Valisi Yavuz'un köy ziyareti

GÜMÜŞHANE (AA) - Vali Yücel Yavuz, Olucak ve Yağlıdere köylerini ziyaret etti.

Yavuz, beraberinde Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ile birlikte, ilk olarak Olucak köyünü ziyaret ederek köy muhtarı Reşit Araz ve köylülerle sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Yavuz, köyde bulunan İmera Manastırı ve Foster Konağı'nda da incelemede bulunarak tarihi eserlerin korunmasına yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Yavuz, turizm sektöründeki arz ve talebin ekonomilerin önemli bir pazarı haline geldiğini belirterek, “Gümüşhane’nin turistik ürün arzı konusundaki zenginliklerinden biri olan Olucak köyündeki mimari doku ve tarihi eserler, kırsal ve kültür turizmi açısından alternatif tatil meraklıları için ilimizin en önemli noktalarından biridir. Bu bölgede, sürdürülebilir turizm anlayışıyla hayata geçireceğimiz proje ile yerel halkın hayat standardı yükseltilecektir“ dedi.

Beraberindekilerle birlikte Yağlıdere köyüne geçen Vali Yavuz, köy muhtarı İdris Kazancı ve köylülerle bir süre sohbet etti. Yavuz,  köylere kamu kaynağının aktarılması hususunda muhtarların birinci derecede sorumlu olduğunu ve yapılan çalışmaları yerinde bizzat takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber