Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Haziran 2016 - 15:58 Yorum: 0

Gümüşhane’de 144 Genç Çiftçi Desteklenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin 30 bin liraya kadar hibe alabileceği destek programı için Gümüşhane'de 144 projeye...

Gümüşhane’de 144 Genç Çiftçi Desteklenecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından genç çiftçilerin 30 bin liraya kadar hibe alabileceği destek programı için Gümüşhane'de 144 projeye onay verildi. Projelerin toplam bedeli 4 milyon 320 bin TL olarak belirlendi.

Gümüşhane'de bin 956 kişi müracaat ettiği Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında projesi desteklenecek asil ve yedek kişi listeleri belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, Gümüşhane'ye 4 milyon 320 bin TL bütçe ayrıldığını ve toplamda 144 adet projeye onay verildiğini söyledi. Onay verilen projelerden 3 milyon 30 bin TL bedelli 101'inin hayvancılık, 1 milyon 290 bin TL bedelli 43'ünün de bitkisel ve diğer üretim olduğunu dile getiren Birşen, "Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonu, proje sayılarını ilimizde uygulanan projelerin sürdürülebilirliği, coğrafi yapısı, iklimsel veriler, toprak yapısı, ürün deseni ve ilçeler bazında müracaat edilen proje sayısı göz önünde bulundurularak dağılımını gerçekleştirildi" dedi.

Bakanlığın talimatlarına uygun hazırlanan icmallerin İl ve İlçe Müdürlüklerinde 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıya çıkarıldığını belirten Birşen, asil olarak sözleşme imzalamayı hak kazanan genç çiftçilerle 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalanacağını söyledi.

Gümüşhane çiftçisine hazırladıkları projeler için teşekkür eden Birşen, "Projeler ilimiz tarımsal hasılasına ve istihdamına önemli katkı sağlayacaktır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber