Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Gümüşhane'de AFAD'dan uyarı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, ilkbaharla birlikte karların erimesi ve bahar yağmurlarının başlamasıyla, çay ve derelerdeki su debisinin yükseleceğini,...

Gümüşhane'de AFAD'dan uyarı

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, ilkbaharla birlikte karların erimesi ve bahar yağmurlarının başlamasıyla, çay ve derelerdeki su debisinin yükseleceğini, vatandaşların başta çocukları olmak üzere dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçe temizliği ve sebze dikiminin başladığı bu günlerde üreticilerin çocuklarını da yanlarına alarak bağ ve bahçelere gittiklerini belirterek, “Üreticilerin kendilerini işe vermeleri sonucu beraberinde götürdükleri çocuklarını unutuyorlar. Dere kenarlarında oyun oynamayı çok seven çocukların ise dereye düşme ihtimali çok yüksek oluyor” dedi.

Bayrak, bu tür acı olayların yaşanmaması için vatandaşların, çocuklarını ya yanlarında götürmemeleri, götürme zorunda kalan üreticilerin ise çocuklarını yanlarından ayırmaması gerektiğini ifade etti.

Gümüşhane’de Harşit Çayı ve Kelkit Çayı gibi önemli iki akarsuyunun yan derelerle beslendiğini belirten AFAD Müdürü Bayrak, şöyle devam etti:

“İlkbahar yağışlarıyla birlikte eriyen karlar çay ve derelerin debilerini yükseltmektedir, taşkınlara neden olmaktadır. Başta üreticilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Son 6 yıl içerisinde 10 vatandaşımız gerek trafik kazasında akarsulara düşerek gerekse iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan 12 olayda 1 vatandaşımız kendi imkanları, 1 vatandaşımız da ekiplerimizin yapmış olduğu çalışma sonrası sağ olarak kurtarıldı.”

Bayrak, son 6 yıl içerisinde yaşanan olayların 10’unun Harşit Çayı üzerinde, 1’inin ise Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde yaşandığını anımsatarak, “Yaşanan acı olayların yeniden yaşanmaması için başta üreticilerimiz olmak üzere herkesin dikkatli olması gerekiyor. Çay ve dere kenarlarındaki bağ ve bahçelere gidilirken havanın yağışlı olup olmadığına dikkat edilmeli, özellikle yağışlı havalarda çay ve dere kenarlarına inilmemelidir" dedi.

-Taş ve kaya düşmesine de dikkat edilmeli-

AFAD Müdürü Bayrak, ilkbahar yağışları ile birlikte havaların ısındığını dile getiren Bayrak, “Toprağın ısınması ile birlikte özellikle bölgemizde coğrafi yapıdan kaynaklanan taş ve kaya düşme olayları da artmaktadır. Bu nedenle araç kullanan vatandaşlarımız özellikle taş ve kaya düşme riski olan gerek karayollarında gerekse köy yollarında dikkatli olmaları can güvenliği açısından önem taşımaktadır” diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber