Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

Gümüşhane'de aşı çalışmaları

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Şube Müdürü Özmen: "İlimizde ailelerin aşı konusunda hassas olması, çocuk aşısı konusunda istediğimiz hedefi yakalamamızı sağladı"

Gümüşhane'de aşı çalışmaları

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar, Çevre ve Çalışan Şube Müdürü Latife Sara Özmen, Gümüşhane'de ailelerin aşı konusunda hassas olmalarının, çocuk aşısı konusunda istenilen hedefin yakalanmasını sağladığını söyledi.

Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşı kampanyalarını Sağlık Bakanlığının belirlediği takvime göre yaptıklarını belirtti.

Geçen yıl yaptıkları çalışmayla difteri, boğmaca, tetanoz, Hepatit-B, solunum yoluyla bulaşan zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve bakteriyemi gibi hastalıklara neden olan pnömokok aşısında yüzde 100 oranına ulaştıklarını anlatan Özmen, "Kızamık, kızamıkçık ve kabakulak, Hepatit-A ve çocuk felci aşısında yüzde 99, su çiçeğinde yüzde 97 oranını yakaladık. Bu oranlar Bakanlığımızın bize verdiği oranların üzerindedir" dedi.

Özmen, Gümüşhane'de ailelerin aşı konusunda çok hassas olduğunu, bu hassaslıktan dolayı belirlenen hedefe ulaştıklarını ifade ederek, "Bu yıl da aşılarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Aileleri aşı konusunda bilinçlendireceğiz, mevcut bilgilerini tazeleyeceğiz. Eğitimde hedef kitlemiz anneler, babaanneler, kadınlarımız olacak. Afiş ve broşürler dağıtacağız. Anaokullarımız başta olmak üzere tüm okullarımızdaki eğitimleri sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber