Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2016 - 14:53 Yorum: 0

Gümüşhane’de beç tavuğu dağıtımı devam ediyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında tahsis edilen 500 beç tavuğunun...

Gümüşhane’de beç tavuğu dağıtımı devam ediyor

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelerle mücadele kapsamında tahsis edilen 500 beç tavuğunun 60 tanesi dağıtıldı.

Kelkit ilçesine bağlı Deredolu Beldesinde gerçekleştirilen dağıtım programına Kelkit kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12.Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aydın ve belde sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit bölgesinde bu yıl 10'un üzerinde bir kene vakası gerçekleştiğini belirterek, "Bu bölgede ciddi bir kene vakası ile karşı karşıyayız. Vatandaşlarımız kene ile mücadele edemiyordu. Beç tavuğu yada İran tavuğu diye tabir edilen tavuklardan 250 tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Kelkit ilçemize tahsis edildi. Dağıtımın ilkini Deredolu Beldesinde başlattık. Diğer köylerimizde de beç tavuğu dağıtımı yapacağız. İnşallah vatandaşlarımızda bunlara sahip çıkar" diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge 12. Müdürü Mustafa Bulut ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalıklarına (KKKA) karşı kene ile mücadele kapsamında Gümüşhane'de Keklik salımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldığını söyledi.

KELKİT HAVZASINA 500 BEÇ TAVUĞU

Gümüşhane'nin Kelkit havzasında bu yıl Bakanlıkça tahsis edilen 500 adet beç tavuğunu bir adet erkek bir adet dişi olmak üzere dağıtacaklarını kaydeden Bulut, "Kelkit havzası Gümüşhane'nin problemli havzalarından. Bölgemizde yaklaşık adet 10 adet vaka gerçekleşti. Bakanlığımız hem tabiatı desteklemek hem de kene ile mücadele ederek vatandaşlarımızın keneden korunması için çalışmalarını sürdürüyor. Kene vakalarının azaltılmasını, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve tabiatta özgürce dolaşmasını böylece sağlıyoruz. Bugün itibariyle 500 adet beç tavuğu dağıtımını bugün itibariyle Kelkit ilçesi Deredolu Beldesinde başlatmış bulunuyoruz. Köse, Şiran ve Kelkit ilçelerimizde bu yıl dağıtım yapılacak. İhtiyaç olursa bakanlığımız tarafından bu bölgelerde beç tavuğu dağıtımına devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından beç tavukları vatandaşlara dağıtıldı.

Gümüşhane’de beç tavuğu dağıtımı devam ediyor

Gümüşhane’de beç tavuğu dağıtımı devam ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber