Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Temmuz 2016 - 00:43 Yorum: 0

Gümüşhane’de camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Kent merkezinin en büyük camisi olan Kemaliye Camisi'nde İl Müftüsü Ercan Aksu'nun verdiği vaazla başlayan programda daha sonra hatim duası gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de camiler Kadir Gecesi’nde doldu taştı

Kadir Gecesi'nde Gümüşhaneliler camilere akın etti.

Kent merkezinin en büyük camisi olan Kemaliye Camisi'nde İl Müftüsü Ercan Aksu'nun verdiği vaazla başlayan programda daha sonra hatim duası gerçekleştirildi. Oldukça kalabalık olan, üst katının kadınlara tahsis edilmesi nedeniyle cami içinde yer bulamayan çok sayıda vatandaş cami avlusunda namazını kılmak zorunda kaldı.

Yatsı ve teravih namazında kentteki tüm camileri tıklım tıklım dolduran Gümüşhaneliler daha sonra kent merkezinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in iki mübarek Sakal-ı Şerif'i ile bir Hırka-i Şerif'ini ziyaret etti.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camisi'nde Kocatürk ailesinin muhafaza ettiği Sakal-ı Şerif ile Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan tarihi camideki Sakal-ı Şerif ve Mordut Yeni Camii'ndeki Hırka-i Şerif yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Tekbirler eşliğinde Sakal-ı Şerif ve Hırka-i Şerif'e yüz süren vatandaşlar, duaların kabul olduğu bu makbul gecede bol bol dua etmeyi ve bazı camilerde kılınan Tesbih Namazına katılmayı da ihmal etmedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber