Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ekim 2016 - 23:03 Yorum: 0

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Türkiye'de kişi başına en çok çay ocağı ve kahvenin düştüğü illerden birisi olan Gümüşhane'de bir grup kitap sevdalısı tarafından sosyal medyada...

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Türkiye'de kişi başına en çok çay ocağı ve kahvenin düştüğü illerden birisi olan Gümüşhane'de bir grup kitap sevdalısı tarafından sosyal medyada organize olan "Gümüşhane Kitap Kulübü" yeni dönemin ilk etkinliğinde Türk edebiyatının ünlü ismi Cemil Meriç'i konu etti.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda bir araya gelen kitap sevdalıları, yeni dönemin ilk etkinliğini Cemil Meriç'le gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl sosyal medyada kurdukları grupla etkinliklerine başlayan, şehrin çeşitli turizm bölgelerinde de etkinlik düzenleyerek hem bölgenin tanıtımına katkı sağlayıp hem de farkındalık oluşturan kulüp üyeleri bu yıl da farklı bir projeyi hayata geçirdi.

Kulüp üyeleri "Kitaplar Özgürdür" adını verdikleri proje ile okudukları kitapları okullardan başlamak üzere otobüs durakları ve kitaplığı bulunan kafeterya ve diğer işletmelere hediye edecek.

Yeni dönemin ilk etkinliğinde Türk edebiyatının ünlü ismi Cemil Meriç'i konu eden Kitap Kulübü Başkanı Selami Öktem, yazarın hayatı ve eserleriyle ilgili video kliplerinde yer aldığı geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunun ardından yeni dönemle ilgili bilgiler aktaran Öktem, kulüp üyelerinin belirlenen yazarın eserlerini 3 hafta boyunca okuyacağını, sonraki hafta bir araya gelerek gerek sunumla, gerek sohbet ve buluşma havasında okudukları yazarı konuşacaklarını söyledi.

"Uygulama sayesinde sürekli kitap okuyoruz"

Sunum yapacak kitap sevdalısının yazarını kendisinin seçtiğini ifade eden Öktem, "Yazarın her yönünü istediği şekilde istediği yönüyle, istediği kitaplarını veya hayatını anlatıyor. Bizde okuduğumuz kitaplarla o kişinin sunumuna katkıda bulunuyoruz. Böylece tek bir yazarın kitabını okumuş olmamıza rağmen onun yazım süreçlerini hem de diğer kitaplarını öğrenmiş oluyoruz. Bu bize ayrı bir disiplin sağlıyor. Sürekli kitap okuyoruz" dedi.

45 yazar belirlendi

Bu dönem için 12 yazardan oluşan sunum yapacaklarını, aralarında Gümüşhaneli yazarların da bulunduğu 45 yazar belirlendiğini ifade eden Öktem, yazar seçimindeki tek kıstasın kitaplarına ulaşabilme olduğunu belirterek, "Kitaplar Özgürdür" projesi hakkında bilgi verdi.

"Kitaplar Özgürdür" projesi

Öktem, "Kitap sunumları sırasında isteyen arkadaşlarımız okuduğu bir kitabı yanında getirecek. Topladığımız kitapları öncelikli olarak okullara bağışlayacağız. Sonrasında otobüs duraklarına, kafeteryalarda okumak için kütüphaneler oluşturabiliriz. Bu önümüzdeki süreçte arkadaşlarımızın katkılarına bağlı. İlk bağışımızı Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp iznini alıp ihtiyaçlı olan bir okula bağışlayacağız. Bunu yapmamızın amacı da şu: genelde kitaplarımızı okuyup kütüphanemize koyuyor ve eskitiyoruz. Biz kitaplarımızı bağışladığımız zaman başka kişiler de bu kitaplardan faydalanacak ve size faydalı olan bir kitap başkalarına da faydalı olacak. Belki de bu yaptığımız proje o kitapları okuyan arkadaşlarımızın ilerde aramıza katılmasıyla sonuçlanabilir" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Gümüşhane’de kitap sevdalıları Cemil Meriç’i andı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber