Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 11:43 Yorum: 0

Gümüşhane’de öğrenciler yurt arıyor, milletin yurdu atıl duruyor

15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de örgüt tarafından işletilirken el konulan...

Gümüşhane’de öğrenciler yurt arıyor, milletin yurdu atıl duruyor

15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Gümüşhane'de örgüt tarafından işletilirken el konulan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu, 3 ay süre geçmesine rağmen henüz üniversite öğrencilerine hizmet etmeye başlayamadı.

Gümüşhane'de yüzlerce üniversite öğrencisinin yurt ve barınma sorunu yaşadığı bir dönemde 300 öğrenci kapasiteli yurdun bürokratik engellere takılarak atıl bir şekilde kapalı olması ise Gümüşhane'de tepkilere neden oldu. Öğrenci nüfusunun neredeyse şehir nüfusunun yarısı kadar olduğu, öğrencilerin barınma problemi yaşadığı Gümüşhane'de atıl durumda bulunan ve milletin hizmetine sunulacak öğrenci yurdunun biran önce hizmete girmesi için yetkililerden çalışma yapması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Özcan Mahallesi'nde bulunan Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Öğrenci Yurdu'nun, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildiğini belirterek, "Ancak ne yazık ki öğrenciler kalacak yer ararken bu yurdun hala kapalı olmasını anlamak mümkün değil" dedi.

15 Temmuz'da devleti ve milleti yıkmaya çalışan FETÖ ile irtibatı olduğu anlaşılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredilen yurdun 15 Temmuz sürecinde kapatıldığını kaydeden Pir, "Yurt zaten öğrencilerin kalması için planlanmış ve son derece kullanımı iyi olan bir yurt binasıdır. Şu anda devletin elinde çok önemli bir yurt bulunmaktadır. İlimizde özellikle üniversite öğrencileri için çok acilen bu yurdun açılmasına ihtiyaç vardır" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER PERİŞAN"

Gümüşhane'de 16 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü ifade eden Pir, şunları söyledi:

"Amiyane tabirle yurt ve barınmada öğrencilerimiz perişan durumdadır. Çok sayıda yeni kayıt yaptıran öğrenci ya yüksek fiyatlarla ev kiralamakta ya da kayıtlarını dondurarak ilimizden ayrılmak zorunda kalmaktadır. Buna bir an önce çözüm bulunmalıdır. Böyle nizamlı ve düzenli bir bina devlete verilmiş, devletimiz bu binayı yüksek öğretim öğrencilerimize bir an önce açmalıdır. Her geçen gün öğrencilerimizin mağduriyetine sebep oluyor. Bu yurtta 250-300 öğrencimiz kalacak. Bu öğrencilerimiz kapalı yurdun açılmaması halinde ev tutmak zorunda kalacaklarından ödeyecekleri kira bedelinin yüksek olacağını tahmin ediyorum. Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi Yurdu yeniden açıldığı takdirde Kredi Yurtlar Kurumu'nda alınan normal yurt bedelini ödeyeceklerdir. Dolayısıyla öğrencilerimiz de mağdur olmayacaklardır. Ödeyecekleri çok düşük yurt parasıyla maddi yönden de rahatlayacaklardır."

Gümüşhane’de öğrenciler yurt arıyor, milletin yurdu atıl duruyor

Gümüşhane’de öğrenciler yurt arıyor, milletin yurdu atıl duruyor

Gümüşhane’de öğrenciler yurt arıyor, milletin yurdu atıl duruyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber