Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Gümüşhane'de "Tıp Uygulamalarında Adli Sorumluluk" paneli

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince "Tıp Uygulamalarında Adli Sorumluluk" paneli düzenlendi.Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Vali Yücel...

Gümüşhane'de 'Tıp Uygulamalarında Adli Sorumluluk' paneli

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince "Tıp Uygulamalarında Adli Sorumluluk" paneli düzenlendi.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, kurum müdürleri, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe yapılacak ufak bir hatanın insanın yaşamını yitirmesine neden olabileceğini belirterek, "Adli tıp, son noktaya gelmiş, belki de çok gizemli bir olayın çözülmesi gibi insanların hem hayati hem de moral anlamında çok muhtaç olunan bir alandır. Onun için arkadaşlarımızın düzenlediği bu paneli son derece yerinde ve isabetli buluyorum" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Çelebi ise sağlık personeli olarak yapılan her türlü hizmette her zaman adli sorumlulukla karşı karşıya olduklarını dile getirerek, "Biz sağlık çalışanlarının sorumluluklarımızın bilincinde olup buna göre davranmamız gerekmektedir. Bu paneli adli sorumluluklarımız ve verdiğimiz hizmetin kalitesini standartların üzerine çıkarmak için düzenledik" diye konuştu.

Panele konuşmacı olarak katılan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Karadede, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Gök ve Gümüşhane İl İdare Kurulu Müdürü Gökhan Üzüm, adli tıp ve hukuki sorumlulukla ilgili açıklamada bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber