Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 16:08 Yorum: 0

Gümüşhane'deki caddelerde tek yön uygulaması yapılacak

Gümüşhane Belediyesinin kentteki trafik sorununun çözümü için uygulamaya koyacağı tek yön uygulaması 30 Kasım Pazar günü başlayacak

Gümüşhane'deki caddelerde tek yön uygulaması yapılacak

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediyesinin kentteki trafik sorununun çözümü için uygulamaya koyacağı tek yön uygulaması 30 Kasım Pazar günü başlayacak.

Belediye Başkanı Çimen, yaptığı açıklamada, sürücü ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, "İl Trafik Komisyonunun 11 Kasım 2014 tarih ve 2014/7 sayılı kararı sonrası belirlenen yeni güzergahlara göre bazı caddelerde trafik akışı tek yöne indirilirken bazı caddelerde çift yön uygulaması devam edecek" dedi.

Belediye olarak kentteki trafik karmaşasını çözmek için yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından yeni güzergahları belirlediklerini ifade eden Çimen, "Belediye olarak uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışma yürütürken ilimizdeki esnafın, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldık. Bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İSPARK'tan trafik uzmanı ekipler getirerek onlara çalışma yaptırdık. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu güzergahları belirledik. İnşallah yeni trafik düzeni şehir trafiğini rahatlatacaktır" diye konuştu.

Çimen, yeni belirlenen güzergahlar sonrası şehir trafiğinde rahatlama olacağını kaydederek, Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa yaptığı çalışma sonrası Karaer Mahallesi Atatürk Caddesi, Fuadiye Caddesi, Hasanbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi ve Hasanbey Caddesi'nde tek yön trafik düzenlemesi yapılacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünden Hasanbey Caddesi ile birleştiği noktadan başlayarak Fatih Parkı önündeki dönel kavşağa kadar olan kısım ile Fatih Parkı önündeki dönel kavşaktan başlayarak PTT önündeki Zafer Caddesi ile bağlantı yerine kadar olan kısımda Bayburt istikametine göre tek yön gidiş olarak kullanılacağını belirten Çimen, şunları söyledi:

"PTT önündeki girişten başlayarak Kemaliye Cami önü dahil olmak üzere Tarım İl Müdürlüğünün Cumhuriyet Caddesi ile birleştiği noktaya kadar olan kısım Bayburt’tan Trabzon istikametine olacak şekilde tek yön gidiş olarak kullanılacak. Zafer Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne inmek isteyen sürücü Kemaliye Camisi yanından tek yön gidiş olarak iniş yapabilecek. Atatürk Caddesi'nden Zafer Caddesi'ne gidişler ise Hürriyet Caddesi üzerinden tek yön olarak sağlanacak. Ahmet Ziyaüddin Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne giriş çıkışlar artık çift yön olacak. Köprübaşı Polis Merkezi kavşağında bulunan sinyalizasyon sistemi tarihi köprünün tadilat yapılarak trafiğe kapatılmasının ardından kaldırılarak Ahmet Ziyaüddin Caddesi'ne taşınacak. İmamoğlu Sokak ile Fuadiye Caddesi mevcut haliyle tek yön olarak kullanılmaya devam edecek. Şehit Teğmen Murat Akçay Sokağı ve Daltaban Köprüsü'nde değişiklik yapılmadı."

Çimen, şehir içerisine yük taşıyan kamyonların girişinin yasaklandığını ifade ederek, "Kamyonların girişini belirli saatlerde engelledik. Kamyonlar, Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Hasan Bey Caddesi, Hürriyet Caddesi, Ahmet Ziyaüddin Caddesi, Zafer Caddesi, Sebahattin Aytaç Caddesi ve Fuadiye Caddesi'ne hafta içi 08.00-21.00, Cumartesi günleri ise 12.00-21.00 saatleri arasında şehir merkezine giremeyecek. Fakat bozulacak ve boşaltılması önem arz eden yük taşıyan araçlar Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünden izin alarak yüklerini boşaltabilecek. Kamyonlar şehir merkezine girişleri pazar günü tüm günün serbest olacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber