Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu
Türkiye 27 Mayıs 2019 - 15:38 Yorum: 0

Gümüşhaneli dağcılar 40 gözeli şelalede iftar yaptı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular 10. geleneksel aileli iftar programını Tomara Şelalesi Tabiat Parkı'nda gerçekleştirdi.

Gümüşhaneli dağcılar 40 gözeli şelalede iftar yaptı

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular 10. geleneksel aileli iftar programını Tomara Şelalesi Tabiat Parkı'nda gerçekleştirdi.

Kurulduğu 2008 yılından beri Gümüşhane dağlarını karış karış gezen, gezdiren ve tanıtan kulüp üyesi sporcular her yıl geleneksel hale getirdikleri aileli iftar yemeğini bu Ramazan ayında da gerçekleştirdi.

Yıl boyunca düzenlenen etkinliklere katılan sporcuların eş ve çocuklarıyla birlikte iştirak ettiği program her yıl farklı bir bölgede yapılıyor. Sporcular bu yıl Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyü sınırlarındaki Tomara Şelalesi Tabiat Parkında kurdukları sofralarda oruçlarını açtı.

Araçlarla Tomara Şelalesi Tabiat Parkına ulaşan 62 kişilik sporcu ve ailelerinden oluşan kafile Gümüşhane'nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan ve geçtiğimiz yıllarda kamu ve özel sektör yatırımlarıyla beş yıldızlı tesislere kavuşan tabiat parkında dağın ortasındaki 40 ayrı kaynaktan buz gibi ve süt renginde köpük köpük akan şelalenin manzarasını cam seyir terasından izledi.

Türkiye'de dağdan çıkan 40 ayrı kaynağın dökülmesi sonucu oluşan ender şelalelerden birisi olan efsaneleriyle ünlü Tomara Şelalesi Tabiat Parkının bahar mevsimiyle birlikte bürünen enfes manzarasını izleyen ve coşkun akan derenin serinliğinde ferahlayan sporcular, yürüyüş parkurlarında gezerek bol bol fotoğraf çekti.

Büyüleyen görüntüler oluşturan şelale ve vadide yeşillikler içinde süt beyazı renginde köpük köpük akan suyun oluşturduğu sesin kuş seslerine karıştığı, çocukların da oyun gruplarında gönüllerince eğlendiği programda iftarın ardından aydınlatmaların yapılması nedeniyle tabiat parkında geç saatlere kadar hem gezip hem sohbet edip hem de sıcak çaylarını yudumlayan sporcular ve aileleri daha sonra tekrar Gümüşhane'ye döndü.

Doğa yürüyüşleriyle yalnızca spor yapmadıklarını çektikleri fotoğraf ve videolarla Gümüşhane coğrafyasının, doğasının, kültürünün, tarihinin tanıtımına katkı sağladıklarını kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, "Son 5 yılın en yüksek su debisinin olması nedeniyle daha önce birçok kez yürüyüş düzenlediğimiz Tomara Şelalesi Tabiat Parkında ailelerimizle birlikte iftar yapmak istedik. Su sesinin kuş sesine karıştığı muhteşem bir yer. Dağın ortasından akan suların oluşturduğu şelalenin Türkiye'de çok fazla benzeri de yok. Hem cam seyir terasıyla hem yürüyüş parkurlarıyla eşsiz bir alan. Ayrıca tabiat parkında bulunan Tomara Sultan Sofrası tesisleri de beş yıldızlı olmuş. Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğü ve işletmeci arkadaşımız Baki Kara'ya bu tesisleri kazandırdığı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu güzelliği aileleriyle birlikte yaşamak için buraya geldiklerini ve etkinliğe rekor derecede katılım sağlandığını kaydeden Akbulut, araç teminine katkı sağlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş'e ve tesis işletmecisi Baki Kara'ya teşekkür etti.

Gümüşhaneli dağcılar 40 gözeli şelalede iftar yaptı

Gümüşhaneli dağcılar 40 gözeli şelalede iftar yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber