Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Türkiye'de yüzme havuzu olmayan illerden birisi olan Gümüşhane'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz Nisan ayında hizmete...

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Türkiye'de yüzme havuzu olmayan illerden birisi olan Gümüşhane'de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz Nisan ayında hizmete giren 6,5 milyon liralık yarı olimpik kapalı yüzme havuzu hem çocuklar hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen yüzme havuzuna özellikle kadınlar rağbet gösterirken, açıldığından beri yaklaşık 7 bin kişi yüzme havuzundan faydalandı.

Karşıyaka Mahallesinde kurulan tesise en çok kadınlar ilgi gösterirken, havuz yetkilileri bu duruma karşın erkeklerin seanslarını azaltarak kadınlara daha fazla seans ayırdı.

"Bugüne kadar 740 çocuk yüzme öğrendi"

Yarı olimpik yüzme havuzunda başlayan yüzme kurslarında ise bugüne kadar 4-15 yaş arası 740 çocuk yüzme öğrenirken, bu kurslara da en çok kız çocuklarının müracaat etmesi sonucu Salı ve Cuma günü olan kurs günlerine Cumartesi ve Pazar günleri öğlene kadar olan zaman dilimi de eklendi.

"Olimpiyatlara sporcu hazırlanıyor"

Özellikle çocuklara yönelik düzenlenen kurslarda 4-8 yaş arasında ki öğrencilerden olimpiyatlar başta olmak üzere ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmak üzere 12 kişi seçilirken, bu sayı 25'e tamamlanacak. Başarılı çocukların dahil edildiği bu grup için ayrı bir program yapıldığını kaydeden yetkililer, bu çalışmalar için çocuklardan herhangi bir ücret alınmadığını, tüm ihtiyaçlarının da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından karşılandığını kaydetti.

Havuz 365 gün açık

Erkek ve kadın antrenörün yanısıra cankurtaran da görevlendirilen ve yılın 365 günü sabah 10'dan akşam 22'ye kadar hizmet veren havuz, temizlik yapılan Pazartesi günleri hariç Salı ve Cuma günleri tüm gün, Cumartesi ve Pazar günleri öğlene kadar kadınlara, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi ve Pazar öğleden sonraları ise erkeklere hizmet veriyor.

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Gümüşhaneli yüzmeyi sevdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber