Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 14:38 Yorum: 0

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane'de Valilik tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Hayata Dokunuşlar" projesi ve Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği...

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane'de Valilik tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Hayata Dokunuşlar" projesi ve Gümüşhane Türk Kadınlar Birliği organizasyonda Gümüşhane'de ilk kez oluşturulan kadınlar korosu konser verdi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu, kurum müdürleri, Türk Kadınlar Birliği üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Konser programında konuşan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz, müziğin evrensel bir değer olduğunu ifade ederek, koroyu çok beğendiğini söyledi. "Fırsat verilince hanımların neler yaptığını hep birlikte gördük" diyen Yavuz, "Eminim daha da güzel işlere imza atacaksınız Çok teşekkür ediyorum hepinize. Durmak yok, devam. Müzik insanın duygularını yansıtır, şiirin notaya ve ezgiye dönüşmüş halidir. Her insan içinde bir müzik taşır. Müzik insanı ve hayatı anlatır. İnsana ait bütün duyguları, yaşanmışlıkları barındırır içinde. Geçmişten geleceğe duygu ve düşüncelerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi yaşarız müzikle ve her insanın da kendi içinde kendisine ait bir müzik vardır. İçimizdeki ezgiler hep güzel olsun. Müzikle kalın" ifadelerini kullandı.

KADINLAR KOROSU GÜMÜŞHANE'DE BİR İLK

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Aynur Çubukçu ise evreni anlamanın yolunun müziği anlamaktan geçtiğini belirterek, "Evren konuşkandır ve müzikle konuşur. Bütün evren müzikal prensipler üzerine kuruludur. Bir notanın vesile kıldığı şey, yalnızca bizim anımsayabildiğimiz özel bir anın tekrar uyanışı, bu sayede devasa bir geçmişin yeniden canlanışıdır" şeklinde konuştu, koronun Gümüşhane'de bir ilk olduğunu ve koroda yer alanların tamamen gönüllülerden oluştuğunu sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra 18 kadından oluşan koro sahne alarak şarkı ve türküleri seslendirdi. Repertuvarında Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Gümüşhane yöresine ait türküler yer alan koronun seslendirdikleri eserlere zaman zaman sanatseverlerde eşlik etti. Oldukça keyifli anların yaşandığı programda koronun seslendirdiği şarkı ve türküler büyük alkış alırken, katılımcılarda doyasıya eğlendi.

Programda daha sonra Şengül Yavuz tarafından, koroda yer alan isimlere ve emeği geçenlere çiçek hediye edildi.

Koroda farklı yaş gruplarından yer alan isimler şöyle: Arife Eleman, Nalan Topaloğlu, İlkay Saraçolu, Melike Akhankaya, Memnune Şehitlioğlu, Işılay Karabiber, Aysel Ertürk, Demet Bayraktar, Sevil Dülgeloğlu, Burcu Demirel, Canan Bozalan, Nezahat Köse, Özlem Babacan, Arzu Ertürk, Canan Pehlivan, Aslıhan Gazioğlu, Neslihan Çubukçu, Türkan Günday.

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Gümüşhane’nin İlk Kadınlar Korosundan Konser

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber