Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 11:58 Yorum: 0

Gümüşhane'nin "iyilik melekleri" iş başında

Gümüşhane'de bir araya gelen gençler, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce başlatılan "İyilik Ağacı" projesi kapsamında kentte ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşuyor

Gümüşhane'nin 'iyilik melekleri' iş başında

GÜMÜŞHANE (AA) - İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'de iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüştürülmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması amacıyla başlatılan "İyilik Ağacı" projesi kapsamında bir araya gelen gençler, kentte ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezi tarafından, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkartılması amacıyla "İyilik Ağacı" projesi başlatıldı.

Bir araya gelen üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan gençler, kentte öncelikle yardıma muhtaç kişileri tespit ediyor. Gençler, bu tespit sonrası yardıma muhtaç çocuk, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık, eğitim ve temizlik yardımında bulunuyor.

Kentte son olarak Torul ilçesinin Harmancık köyü Gelinkaya Mahallesi'nde yaşayan doğuştan görme engelli kardeşler Kadriye (72) ve Canfer Baydar'a (67) gıda yardımında bulunan gençler, kentte "iyilik melekleri" olarak anılıyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın çalışmaları kapsamında kendilerinin de kurumlarına bağlı gençlik merkezi bünyesinde "İyilik Ağacı" projesi başlattıklarını anlattı.

Bu projeyle kentteki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirten Aslan, "Ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının artırılması, bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarının ve kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanlarla etkili iletişim kurmalarının sağlanmasını hedefliyoruz. Gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilerek iyilik yapmalarının alışkanlık haline dönüştürülmesini amaçlıyoruz" dedi.

- Projeye katılan gençler gururlu

Projeye katılan gençlerin liderlerinden Nurbanu Kaya da projeleri çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını anlatarak, Kadriye ve Canfer Baydar kardeşleri gelecek günlerde de ziyaret edeceklerini söyledi.

Projeye gönüllü katılan görme engelli Rakibe Zor ise Baydar kardeşlerin zor durumda yaşadığına işaret ederek, "Birbirlerini çok güzel şekilde idare eden iki kardeş.  Onları gördükten sonra kendi kardeşlerime ve akrabalarıma daha sıkı bağlanmayı düşünüyorum. Benim gözlerimde de rahatsızlık var ama onları gördükten sonra halime şükrediyorum. En azından görebiliyorum. Bunun önemini anladım" dedi.

Canfer ve Kadriye Baydar kardeşler de gençlerin yardımından çok mutlu olduklarını ifade ederek, tek ihtiyaçlarının çamaşır makinesi olduğunu söyledi. İsrafil Aslan da bunun üzerine en kısa sürede kardeşlere çamaşır makinesi temin edeceklerinin sözünü verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber