Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 22 Haziran 2017 - 22:48 Yorum: 0

Gün Kut, Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi’ne seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi'nde 2010 yılından bu yana görev yapan Boğaziçi Üniversitesi...

Gün Kut, Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi’ne seçildi

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi'nde 2010 yılından bu yana görev yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gün Kut'un 128 oy alarak seçimleri tekrar ön sıralardan kazandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Birleşmiş Milletler (BM) Her Türlü Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Uluslararası Sözleşmesi'nin denetim organı olan Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Komitesi'nde (Committee on the Elimination of Racial Discrimination - CERD) 2018-2021 döneminde görev yapacak üyelerin belirlenmesi amacıyla seçimler 22 Haziran 2017 tarihinde New York'ta yapılmıştır. Komite'de 2010 yılından bu yana görev yapan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gün Kut ülkemiz tarafından tekrar aday gösterilmiş ve Komite'de boşalan 9 yer için 15 adayın yarıştığı seçimlerde 128 oy alarak seçimleri en ön sıralarda kazanmıştır. Seçim ülkemizin bu alandaki itibarının da bir yansımasıdır" denildi.

Açıklamada, Kut'un ırkçılık, ayrımcılık ve hoşgörüsüzlükle mücadele alanlarındaki derin tecrübesiyle, Komite'nin faaliyetlerine 2018-2021 yılları arasında da değerli katkılarda bulunmaya devam edeceği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber