Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 20 Mart 2017 - 09:43 Yorum: 0

Günde 20 dakikada TEOG İngilizcesine kesin çözüm

Antalya'da hizmet veren bir eğitim kurumu, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere günde 20 dakika çalışacakları Seçilenler E-Learning Sistemiyle, İngilizceden...

Günde 20 dakikada TEOG İngilizcesine kesin çözüm

Antalya'da hizmet veren bir eğitim kurumu, TEOG sınavına hazırlanan öğrencilere günde 20 dakika çalışacakları Seçilenler E-Learning Sistemiyle, İngilizceden 20'de 20 net çıkarabilme imkanı sağlıyor.

Seçilenler Eğitim Kurumu Kurucu Müdürü Seçil Türkmen, 8'inci sınıf öğrencilerinin geleceklerini yakından ilgilendiren Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nın 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacağını bildirdi.

Öğrencilerin bu sınavda en çok zorlandıkları iki dersin matematik ve İngilizce olduğunu dile getiren Türkmen, bu kapsamda kurum olarak öğrencilerin İngilizce sınavındaki soruları zorlanmadan yapabilmeleri için internet üzerinden hafıza tekniklerini kullanarak kısa zamanda etkili öğrenmeyi sağlayan bir sistem geliştirdiklerini kaydetti.

"Bin 200 soru 6 bin tekrar"

Online işleyen sistem hakkında bilgi veren Türkmen, "İşlenen 10 ünite ile öğrenci bine yakın kelimeyi hiç zorlanmadan hafızasına alabiliyor. Bin 200 soru ve 6 bin tekrarla öğrenciler hiç yorulmadan ve sıkılmadan TEOG İngilizcesini çok kolay hazırlanabiliyor. Bu sisteme öğrenci internetin olduğu her yerde cep telefonu, tablet veya bilgisayarından, www.uzaktanogrenın.com isimli siteden giriş yapabilecek. 10 üniteyi istedikleri kadar 7 gün 24 saat kullanabilecekler" dedi.

"Zaman kaybı yok"

Bu sistemde hafıza tekniklerini kullandıklarını aktaran Türkmen, "Yabancı dil sürekli telaffuz etmek ve duymayla gelişir. Maalesef ülkemizde İngilizceye çok ihtiyaç olmasına rağmen konuşma konusunda bir sıkıntı var. Sistem 4 aşamadan oluşuyor. Öğrenci önce kelimeyi öğreniyor, 3 aşamalı test, çeviri bölümüyle öğrenme tamamlanıyor. Her zaman tekrar etme hakları olduğu için öğrenci her gittiği yerde İngilizceyi öğrenebiliyor. Hiç zaman kaybetmediği gibi, İngilizce dersinden de soğumuyor" diye konuştu.

"Eğlenceli kolay öğrenim"

Sistemlerinin özel ders kalitesinden çok daha üstün olduğunu savunan Türkmen, "Sınava kısa bir süre kaldı. Önemli bir sınav. Öğrencilerimizin de vakitleri çok değerli. Kısa sürede, daha çok bilgiyi edinebilecekleri, İngilizce'yle ilgili bütün problemlerini ortadan kaldırabilecekleri kolay bir sistem. 6 bin egzersizle öğrencimiz kelimeyi ezberlediği gibi telaffuzunu da öğreniyor. Öğrencilerimiz günde en az 20 dakikalarını bu sisteme ayırırlarsa TEOG İngilizcesinin 20 sorusundan en az 18'ini doğru yapabilirler. Hem çok eğlenirler hem de lise ve üniversite hayatlarında sağlam bir temelleri olmuş olur" şeklinde konuştu.

"Öğrencilerimiz çalışıp, başarılı olamıyordu"

Türkmen, bu projeyi geliştirmelerindeki nedeni ise şöyle açıkladı:

"Dünyada bir araştırma yapıldı. Ülkemiz İngilizce eğitimine hem vakit hem de nakit olarak en yüksek performans harcayan fakat, İngilizce'de sadece nüfusunun yüzde 0.94'ü konuşabilen bir ülkeyiz. Öğrencilerimizin kariyeri için yabancı dili bilmek çok önemli. Bunun üzerine bir araştırma yaptım. Öğretme metodumuzun yanlış olduğunu gördüm. Çünkü yabancı dil sürekli tekrar etmek ve telaffuzla oluşur. Doğduğumuzda annemizin dili de bize yabancıydı. Ama annemiz bize sürekli göstererek, anlatarak görsel ve işitsel olarak dilimizi öğrendik. Bu sistem Avrupa'da ve Amerika'da kullanılıyor. Türkiye'de geliştirdim. Öğrencilerimiz çalışıyor ama bir türlü İngilizce'de başarılı olamıyordu. Bu sistemi yaparken, hafıza tekniklerini ve görsel işitsel hafızayı kullandık. Öğrencilerimiz 6 saate ezberleyemediği kelimeleri 15-20 dakikada bilinç altına kodlayabildiği gibi telaffuz yeteneklerini arttırıp, sınavlarda da başarılı oluyorlar."

"Günde 20 dakika yeter"

Öğrencilerin İngilizceye Seçilenler E-Learning sistemine günde 20 dakika ayırmaları halinde TEOG İngilizcesinden 20'de 20 yapabileceklerinin altını çizen Türkmen, "Sınava kısa bir süre kaldı ama öğrencilerimiz günde 20 dakika ile sınavda başarılı olabilirler. Sosyal mecralarda vakit geçirmenin yanında öğrencilerimiz bu sisteme ayıracakları 20 dakika ile en kötü 20'de 18 doğru yapabilirler. İngilizce çok basit, kısa sürede bu sistemle başarı yakalanabilir. Veliler de çocuklarıyla bu sistemle İngilizce öğrenebilirler" ifadelerini kullandı.

Günde 20 dakikada TEOG İngilizcesine kesin çözüm

Günde 20 dakikada TEOG İngilizcesine kesin çözüm

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber