Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Güneş enerjili kapı numaraları geliyor

Düzce Belediyesi şehir merkezindeki binalara enerji tasarruflu özel kapı numaraları takılması için çalışmalara başladı.

Güneş enerjili kapı numaraları geliyor

Düzce Belediyesi şehir merkezindeki binalara enerji tasarruflu özel kapı numaraları takılması için çalışmalara başladı. Yeni kapı numaraları enerjisini bünyesine entegre olan güneş panellerinden alıyor.

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında şehir merkezi ve mücavir saha içindeki mahallelerin kapı numaraları yenilenecek. Metal bir kutu içinde ışıklandırma sistemi şeklinde çalışan elektronik kapı numaraları enerji tasarrufu özelliği ile dikkat çekiyor. Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan "Estetik Kurul" ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü işbirliği ile Düzce sokaklarında estetik görünümün hakim olması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında yenilenecek kapı numaraları, bünyesine entegre güneş paneli sayesinde ekstra hiçbir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan çalışabilecek. Yeni kapı numaralarında yer alacak Kent Bilgi Sistemi Numarası (KBS) ile bina kimlikleri Google Map ve Yandex haritalarına tanıtılacak, bu sayede acil durumlarda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri belirlenen adresleri kolayca bulabilecek.

Ayrıca apartman kapılarına kurulacak yeni sistem sayesinde bina içinde yer alan ortak aydınlatma alanlarının enerjisi de mevcut kapı tabelalarının enerji kaynağını sağlayan güneş panellerine bağlanabilecek. Böylece ortak kullanım alanlarında da enerji tasarrufu sağlanabilecek.

Güneş enerjili kapı numaraları geliyor

Güneş enerjili kapı numaraları geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber