Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Haziran 2016 - 13:58 Yorum: 0

Güneş Sezonunda Kilolara Dikkat

Tatilde kilo almak istemeyenler için Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, önemli önerilerde bulundu.

Güneş Sezonunda Kilolara Dikkat

Tatilde kilo almak istemeyenler için Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, önemli önerilerde bulundu.

Enç, "Tatil demek; yemek, içmek, gezmek ve bronzlaşmak olmamalı. Dönüşte tartı ve aynalara küsmek istemiyorsanız bu sene tatil sizin için yan gelip yatmak değil, sağlıklı beslenip hareket etmek olsun" dedi.

BAHARATLARI DENEYİN

Baharatların hem tat değiştirdiğini hem de iştahı kısıtlamak üzerinde etkili olabildiğini dile getiren Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Kırmızıbiber besin alımını azaltabiliyor aynı şekilde köri, zencefil, zerdeçal ve kimyon da metabolizmanın hızlanmasını destekliyor ve kekik yağlı besinlerin sindirimini hızlandırabiliyor" diye konuştu.

BUHARDA PİŞİRİN

Daha az yağ almaya yardımcı olan pişirme tekniklerinin denenmesini isteyen Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, daha sonra şunları söyledi;

"Lezzet ve görüntü açısından hiçbir farklılık olmayacağını garanti ediyoruz.

En sevdiğiniz besinlere odaklanın; Örneğin çikolatalı dondurma; 1 top tadın ve gerçek açlık ile psikolojik açlığınızı ayırt etmeye çalışın.

ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN

Özellikle akşam bir yemeğe veya partiye katılacaksanız, yüksek protein ve lifli bir kahvaltı ve öğle yemeği ve çiğ sebze veya meyveden oluşan bir ara öğün sizi aşırı yemek yemekten alıkoyacaktır.

ALKOL TÜKETİMİNE DİKKAT

Diğer serinletici alternatifler olan meyveli sodalar, light bira veya şarap veya alkolsüz kokteyller sizi serinletecektir.

AÇIK BÜFEYE İKİNCİ DEFA UĞRAMAYIN

Beyimize yemek yediğimizin sinyalleri 20 dakikada ulaşır bu nedenle mutlaka yavaş yemeye özen gösterin. Yiyecekler genelde tatilin %90'ının oluşturmakta, aile ve arkadaşlarla geçirilen keyifli saatler, ne kadar ve ne zaman yemek yediğinizi unutmanıza neden olabilir. Miktarlara dikkat ederek,sadece tadına bakmak maksatlı lezzetlere dokunabiliriz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber