Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 11:03 Yorum: 0

Güneş Vakfı’nda Vakıflar Haftası Etkinliği

Güneş Vakfı merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Güneş Vakfı Başkanı Prof.

Güneş Vakfı’nda Vakıflar Haftası Etkinliği

Vakıflar Haftası Güneş Vakfı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Güneş Vakfı merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan seminer verdi. Vakıfların öneminden ve çeşitliliğinden bahseden Ceylan "Aslında vakıf geleneği, Türk Devletlerinin ve Türk kültürünün vazgeçilmez bir unsurudur. Özellikle Türk Devletleri bulunduğu coğrafyalarda pek çok çalışmaları, devlet üzerinden değil de vakıflar üzerinden yapmıştır. Örnek vermek gerekirse Aras Nehri geçilemediği için üzerine köprü yapılmış ve bunu bir vakıf yapmıştır" dedi,

Prof. Dr. Ceylan, vakıf kavramının ülke gelişmişliğinde ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Topluma faydalı insanlar yetiştirmenin yolunun ülkenin dış politikasında ve iç politikasında vakıfları etkin hale getirmekten geçtiğini belirten Ceylan, Güneş Vakfının amaçlarından ve çalışmalarından bahsederek Erzurum Vakıflar Müdürlüğü adına genel müdür yardımcısı Sedat Ayyıldız'a teşekkür ederek 3. Uluslararası Türk Şöleni bildiri kitapçığını takdim etti.

Ayyıldız ise Erzurum'da vakıf kültürünün yaşatılması için bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan'a, minnettar olduklarını belirterek Vakıflar Genel Müdürlüğü kitabı hediye etti.

Güneş Vakfı’nda Vakıflar Haftası Etkinliği

Güneş Vakfı’nda Vakıflar Haftası Etkinliği

Güneş Vakfı’nda Vakıflar Haftası Etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber