Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ağustos 2016 - 14:28 Yorum: 0

Güney Afrika heyetinden EBSO’ya ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille'in başkanlığında kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyet, Ege...

Güney Afrika heyetinden EBSO’ya ziyaret

Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille'in başkanlığında kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti.

Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane'nin de katılımlarıyla gerçekleşen ziyarette, Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın da hazır bulundu. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin sahip olduğu zengin ham madde kaynakları, gelişmiş altyapısı, tekstil, turizm, otomotiv ve tarım gibi önde gelen sektörlerinin yanı sıra diğer ülkelerle olan yakın ilişkileri nedeniyle, kıtanın ticari merkezi konumunda bulunduğunu kaydetti. İki ülke arasında ticaret hacminin 1.4 milyar doları bulduğunu; ancak bunu yeterli görmediklerini ifade eden Yorgancılar, Türkiye'nin coğrafi avantajı ve İzmir'in konumuna dikkat çekerek, İzmir'in Afrika kıtası için lojistik üs olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille, ortak yatırım ve işbirliği fırsatlarını yerinde tespit amacıyla gerçekleşen organizasyonun çok verimli geçtiğini söyledi. Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ise Türkiye ile işbirliğine büyük önem verdiklerini belirterek, "İEF kapsamında İzmir'e gelip daha önceki ilişkilerimizi canlı tutmamız gerektiğini düşündük. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ziyaretin anısına Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia de Lille'e plaket verdi. Ziyaretin ardından bilişim ve iletişim teknolojileri, yazılımları, interaktif teknolojiler, gıda üretimi, işlenmesi ve tekstil alanlarında faaliyet gösteren Günay Afrikalı firma temsilcileri ile İzmirli firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber