Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Haziran 2016 - 16:53 Yorum: 0

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, Yakutiye Medresesi'nde teravih namazı sonrası düzenlediği "Ramazan İkliminde Müzakereler" adlı kültür-sanat programına...

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, Yakutiye Medresesi'nde teravih namazı sonrası düzenlediği "Ramazan İkliminde Müzakereler" adlı kültür-sanat programına konuşmacı olarak Akıncılar eski Genel Başkanı ve İnsan Medeniyet Hareketi Derneği Onursal Başkanı Mehmet Güney konuk oldu. "Ümmetin gelecek ufku ve sorumluluklarımız" konusunda önemli açıklamalarda bulunan Güney, "Bu tarihi mekânda, buram buram ilim kokan, İslam kokan, tarih kokan, biz kokan bu güzel mekânda, sizlerle birlikte hasbıhal etmemize vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

"Bugün, "Kesrette vahdete" yani çoklukta birliğe çok ihtiyacımız var" diyen Güney, şöyle devam etti: "Çoklukta tekliği çalışın ki, istikamet üzere olan farklı guruplarla birlikte tevhidi yakalayın, birlik ve beraberlik içerisinde olun. Kesrette vahdete bugün çok ihtiyacımız var. Meşrebimiz ne olursa olsun, mezhebimiz ne olursa olsun, istikametin düzgün olması ve sahih olması gerekiyor. Bilhassa eğitimci arkadaşlarımız hizmet ettikleri okullarda verdikleri derslerde çocukların okudukları kitaplara mutlaka dikkat etsinler. Doğru kaynaklardan mı besleniyorlar? Dinledikleri sohbetçilerden, izledikleri kanallardan ve gidip geldikleri mekânlardan mutlaka bilgileri olsun ki, çocuklar doğru bir mayayla mı mayalanıyor?"

İmparatorluk bakiyesi olan Türkiye'nin ümmet üzerindeki etkileri ve ümmete karşı sorumluluklarıyla ilgili bilgiler veren Güney, "İmparatorluk bakiyesi olarak ümmete hizmet eden bir gelenekten geliyoruz. Bu tarihimizin bize vermiş olduğu bir sorumluluk var. Bu topraklardan sadece Anadolu'ya değil üç kıtaya İslam üzerine hizmet edilmiş. Dikkat ederseniz Keşmir'de bir deprem olduğunda, Pakistan'da sel felaketi olduğunda, Somali'deki açlığa, Afrika'daki göz ameliyatına Anadolu'daki hayır kolu uzanıyorsa tarihin bize yüklediği İmparatorluk bakiyesi bir coğrafya ve bir yönetim oluşumuzdan kaynaklanıyor. Hamdolsun, bunu bir yük olarak değil bir onur olarak kabul ediyoruz, bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Bizim camilerimizde imamlarımızın duaları, "Ümmetin sıhhat ve selametine, kâffe-i ehli iman ervahı için" diye tüm ümmete dua ederek biter. Dünyada farklı coğrafyaları dolaştım. Emin olun Ümmet-i Muhammed'in sıhhat ve selameti için böyle külli ve şümullü bir duaya denk gelmedim" diye konuştu.

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Güney Ümmetin Gelecek Ufkunu Anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber