Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 15 Mayıs 2016 - 15:18 Yorum: 0

Güneydoğu Gazileri Triatlona Damga Vurdu

Antalya'da devam eden triatlon yarışlarında iki Güneydoğu Gazisi Paratriatlet ilk üçte yer almayı başardı.

Güneydoğu Gazileri Triatlona Damga Vurdu

Antalya'da devam eden triatlon yarışlarında iki Güneydoğu Gazisi Paratriatlet ilk üçte yer almayı başardı.

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Antalya Triatlonu devam ediyor. Bu yıl 508 sporcuyla rekor bir katılım ile başlayan Antalya Triatlonu ve Duatlonu yarışlarında büyük küçük, kadın erkek her yaştan yüzlerce sporcu rakibini geçebilmek için önce denizde, ardından bisiklet ve koşu parkurunda kıyasıya mücadele ediyor.

Sabah erken saatlerden itibaren yarışlar devam ederken zorlu parkurun en dikkat çekici isimleri engelli paraatlerdi. Paratriatlon kategorisinde yarışan ve sadece 4 kişi olan sporcularda diğer yarışçılarla engellerine rağmen aynı parkuru paylaştı. Kendi kategorilerinde değerlendirilen yarışçıların zorlu mücadelesi ise görenleri kendilerine hayran bıraktı.

GÜNEYDOĞU GAZİLERİ TRİATLON İLE HAYATA BAĞLANDI

2003 yılında Güneydoğu'da uzman erbaş olarak görev yaptığı sırada mayına basarak sol bacağını diz altından kaybeden Ekrem Taşkın engeline rağmen yarışı birincilikle tamamladı. 2014 yılında triatlon sporu ile tanıştığını belirten Taşkın, "2 yıldır bu sporu yapıyorum. Bu spor barışın birleştirici gücüdür. Çok mutluyum. Şehitlerimize ve ülkemiz için sağlığını kaybeden gazilere adadım bu yarışı onlar için yarıştım. Bu sporla hayat benim için yeniden başladı. Hayatımın her evresi değişik bir anlam kazandı. Bizim için yarışmak önemli" dedi.

"BİZİM İÇİN AYRICA ZORDU"

Parkuru beğendiğini de ifade eden Gazi Paratriatlet Taşkın, "Parkur güzeldi. Bu spor zor ama bizim için ayrıca zor. Bu problemi biz kafamızdan çıkarttık. En büyük destekçim eşim yanımdaydı. Onu çok seviyorum beni yalnız bırakmadı" dedi.

Trafik kazasında sağ bacağını kaybeden Abdulkadir Özoğul da bu spora gönül verenler arasındaydı. İkinciliği göğüsleyen ve bisiklet sporuyla ilgilendiğini belirten Özol, ilk defa triatlon yarışında bulunduğunu belirterek, "ilk triatlon yarışını 2'nci olarak tamamladım. Parkur çok güzeldi. Daha iyi hedefler için çalışmalara devam edeceğim" dedi.

1999 yılında sol bacağını Güneydoğu'da çatışma da kaybettiğini belirten Orkun Dökmen de bir diğer gazi sporcuydu. 3 yıl önce triatlona başladığını da belirten Dökmen, "Bazı eksikliklerimiz var. Bu Türkiye'de çok fazla gelişmediği için bazı sorunlarımız var. Olabildiğince hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Yarışı 3'üncülükle tamamladım. Çok mutluyum" dedi.

Paratriatletler düzenlenen ödül töreniyle madalyalarının sahibi oldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber