Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Güneydoğu'daki dağlarda yamaç paraşütü keyfi

Siirt'te gençler, daha önce çatışmaların yaşandığı Gabar ve Herekol dağlarında çözüm süreci sayesinde yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşıyor

Güneydoğu'daki dağlarda yamaç paraşütü keyfi

SİİRT (AA) - ZEKERİYA GÜNEŞ / RECEP ÇELİK - Siirt'te gençler, çözüm süreci sayesinde Gabar ve Herekol dağlarında yamaç paraşütü yapmanın keyfini yaşıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde daha önce şiddet olayları ile anılan dağlarda artık spor etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

 Beron Sportif ve Havacılık Kulübü üyesi Soner Yılmaz AA muhabirine, bir zamanlar silah seslerinin yükseldiği Gabar ve Herekol dağlarında yamaç paraşütüyle uçtuklarını söyledi.

Süreçten önce sınırlı yerlerde yaptıkları çalışmaları artık daha geniş alanlarda gerçekleştirdiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Daha önce güvenlik sıkıntısı nedeniyle gidemediğimiz bölgelerde artık rahatlıkla uçabiliyoruz. Bölgede uçulabilecek çok güzel yerler var. Bu alanlar çeşitli organizasyonlarla farklı kulüplerin hizmetine sunulabilir. Biz artık özgürlüğe kanat açıyoruz."

- "Yamaç paraşütü sporculuğu bu bölgede yaygınlaşacak"

Kulüp eğiticilerinden Yaşkın Tuna Özkılıç da 2 yıl önce Botan Vadisinde yamaç paraşütüyle uçmaya başladıklarını söyledi.

Bölgede yamaç paraşütü ile uçanların sayısının giderek arttığını dile getiren Özkılıç, Türk Hava Kurumu'nun açtığı kurs sayesinde 55 sporcu yetiştirdiklerini bildirdi.

Bu sporcuların Botan Vadisinde uçuşlarına devam ettiğini ifade eden Özkılıç, şöyle devam etti:

"Mayıs ayında açacağımız kurs sayesinde 20 gencimiz daha bu sporu yapmaya başlayacak. 30 yıllık süre içerisindeki sıkıntılı durumun getirdiği sonuç olarak insanlarımız doğaya açılamamıştı. Ama artık çözüm süreci sayesinde daha rahat hareket ediliyor."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber