Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 16 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Güneydoğulu korucular Şanlıurfa'da bir araya geldi

Vali İzzettin Küçük: Çözüm süreciyle korucuların kıymeti daha da arttı"

Güneydoğulu korucular Şanlıurfa'da bir araya geldi

ŞANLIURFA (AA) - Vali İzzettin Küçük, çözüm süreciyle köy korucularının kıymetinin daha da arttığını söyledi.

Vali Küçük, Güneydoğu'da görev yapan köy korucuları için bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma toplantısında, köy korucularının, bölge halkının güvenliği için fedakarlık yaptığını belirtti. 

Koruculara seslenen Küçük, şöyle konuştu:

"Çözüm süreciyle korucuların kıymeti daha da arttı. Sizlerin bu topraklardaki zor zamanlarda göstermiş olduğunuz asil duruştan kaynaklanan öncelik ve kıymet hakkınız baki olacaktır. Herkesin binbir bahaneyle ortadan kaybolduğu yıllarda sizler canınızla ortada oldunuz, bu asla unutulmayacaktır. Çocuklarınız ve torunlarınız sizlerle iftihar edecektir." 

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de yıllardır düşük ücretlerle fedakarca görev yaptıklarını vurguladı.

Türkiye'nin geleceğine destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Sözen, terörle mücadele döneminde en fazla zararı bölge halkının gördüğünü anlattı.

Bugün kendilerini Kürt halkının temsilcisi olarak görenlerin olduğunu aktaran Sözen, "Bölge halkına en büyük zararı terör örgütünün taşeronluğunu yapanlar verdi. Peki bu Kürt halkının temsilcisi konumunda olduğunu iddia edenler Kürt halkına giden hizmetleri engelleyebilirler mi. Kürt halkının kadınına, çocuğuna ve yaşlısına kurşun sıkma gafletinde bulunabilirler mi. Artık biz bunlara inanmıyoruz. Bundan sonra da devletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz."

Sözen, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlandıklarını, önümüzdeki günlerde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sorunlarını anlatacaklarını sözlerine ekledi.

Programa, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aysel Göncü, köy korucuları ile diğer ilgililer katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber