Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

"Güneydoğu'nun sahil kenti"nde turizm sezonu başladı

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesini bu yıl 2 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

'Güneydoğu'nun sahil kenti'nde turizm sezonu başladı

ŞANLIURFA (AA) - EŞBER AYAYDIN - HALİL FİDAN - Güneydoğu bozkırının ortasındaki Birecik Baraj gölü sayesinde sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı. 

Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin önceki yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu başladı. Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak adlandırılan ilçe, havaların ısınmasıyla hareketlendi. Bölgeye gelen turistler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor.

Ziyaretçiler, yaklaşık bir saat süren tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi görme imkanı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ise en çok ilgiyi gören eserlerin başında geliyor. 

Halfeti Kent Konseyi Başkanı Nihat Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla ilçedeki turizmin canlandığını söyledi. 

Bölgeye gelen ziyaretçi sayısının her hafta arttığını anlatan Özdal, "Geçen sezon çok hareketli geçti, bundan dolayı 10 yeni tekne hizmete başladı. Özellikle hafta sonları kimi zaman 40 bin kişiye ev sahipliği yapıyoruz. Şu an yurt dışından ciddi bir ilgi var. Sınır komşumuz Suriye'deki iç savaşa rağmen Halfeti bundan hiç etkilenmedi" dedi.

Özdal, ilçeyi geçen yıl yaklaşık 800 bin kişinin ziyaret ettiğini vurguladı. 

Yoğunluk nedeniyle otopark sorununun gündeme geldiğini aktaran Özdal, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu konunun çözümü için bir proje hazırladı. İnşallah bu yıl problem yaşamayacağız. Yeni sezon için hedefimiz 2 milyon turist ve bu Halfeti için çok uzak bir rakam değil" ifadelerini kullandı. 

Almanya'da yaşayan Filiz Alıcı da Halfeti'den çok etkilendiklerini belirtti. 

Adem Tosun ise Halfeti'nin, görülmeye değer turizm kenti olduğunu kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber