Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 25 Ekim 2014 - 11:18 Yorum: 0

Güneydoğu'nun sazanı Kuşcenneti'nden

Balıkesir'de, Manyas Gölü çevresinde balıkçılıkla uğraşan kooperatifler, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne günde ortalama 30 ton sazan sevkiyatı yapıyor

Güneydoğu'nun sazanı Kuşcenneti'nden

BALIKESİR (AA) - MEHMET TOSUN - Manyas Gölü balıkçıları, Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne günde ortalama 30 ton sazan gönderiyor. Balıkçılar, bölgeden gelen talebi karşılamakta kimi zaman güçlük çekiyor.

Bandırma Kuşcenneti Su Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Ekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç ay öncesine kadar en iyi pazarlarının Irak olduğunu söyledi.

Önceden Suriye'ye de balık gönderdiklerini belirten Ekin, "Bu ülkelerdeki iç savaş ve silahlı çatışmalar nedeniyle pazarımızı kaybettik. Uzun zamandır Suriye'ye, bir süredir de Irak'a balık ihraç edemiyoruz" dedi.

Ekin, son aylarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden talepleri karşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Manyas Gölü çevresinde faaliyet gösteren kooperatifler tarafından bölgeye günde ortalama 30 ton sazan gönderildiğini anlatan Ekin, şöyle konuştu:

"Bölgeden gelen balıkçılar, bizden kilogramını 80 kuruşa aldıkları sazanı, orada çoğunlukla Suriyeli sığınmacılara satıyor. Soğutmalı araçlarla taze olarak giden sazan, bölgede çok talep görüyor. Suriyeliler yine müşterimiz oldu. Sazana olan talebi karşılamakta zaman zaman güçlük çekiyoruz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi bir nüfus var. Mevsimsel değişiklikler ve balıkların dipleri tercih etmesi nedeniyle fazla sazan yakalayamamamız da bunda etkili oluyor. Balıkçılar, son zamanlardaki rüzgar yüzünden Manyas Gölü'ne fazla açılamayınca balık az oldu."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber