Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

Güngören, beş yıllık stratejik planını belirledi

Güngören Belediyesi 2017/ 2021 yılı Stratejik Planı kabul edildi. Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Beş yıllık stratejik planımız ilçemize hayırlı...

Güngören, beş yıllık stratejik planını belirledi

Güngören Belediyesi 2017/ 2021 yılı Stratejik Planı kabul edildi. Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Beş yıllık stratejik planımız ilçemize hayırlı olsun. Bizim Stratejik Plan yönetim anlayışımız yasal zorunluluğun ötesinde. Bunu bir yönetim aracı olarak uygulama gayesindeyiz" dedi.

Güngören Belediyesi, 5018 sayılı kanunda; Kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren plan, olarak tanımlanan Stratejik Plan çalışmalarını tamamladı. Hazırladığı 2012-2016 Stratejik Planı, TESİAD ve K-PİT uzmanları tarafından "uluslararası kabul görmüş ilkeler ve kamu kurumları tarafından belirlenmiş bulunan standartlar açısından değerlendirilmesi sonucunda Anakent Belediyeleri arasında en iyi stratejik plana sahip olması nedeniyle" ödüle layık görülen Güngören Belediyesi, 2016-2021, beş yıllık stratejik planı, uzun bir çalışma sonucu tamamlandı. Kurum içi, dış çevre ve paydaş analizleri yaparak ilçedeki herkese ulaşan ve katılımcı bir anlayışla gerçekleşen çalışmada yapılan anketler, hazırlanan stratejik plana yön verdi.

İlçede yapılacak çalışmalarda her zaman vatandaşın taleplerini değerlendiren Güngören Belediyesi, hizmet verdiği bölgenin geleceğini planlayarak, ihtiyaçlarını karşılamak, hemşehrilerinin ve tüm paydaşlarının ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak, faaliyet ve proje yönetimini daha sistematik ve planlı hale getirmek, bütçeyi plan ve program odaklı yönetmek ilkeleri ile 2016-2021 yılı Stratejik Planını hazırladı. İlçenin yönetim ve hizmetlerine yön verecek yeni stratejik planı hazırlarken, kamu kurum çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlara yönelik yaptığı anketlerle analizlerini gerçekleştirdi. 2016 yılı başında titizlikle başlayan beş yıllık stratejik plan ön hazırlık çalışmaları ekim ayı itibariyle tamamlanarak Belediye Meclisinin onayına sunuldu. Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman'ın başkanlığında yapılan Ekim ayı meclis toplantısında 2016 -2021 yılları arası beş yıllık stratejik plan oy çokluğu ile kabul edildi. 2016-2021 Stratejik Plan doğrultusunda ise 2017 Yıllık Bütçe ve 2017 Belediye Performans programları da belirlendi.

Meclis oylaması sonrası konuşmalarını gerçekleştiren Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Beş yıllık stratejik planımız ilçemize hayırlı olsun. Bizim Stratejik Plan yönetim anlayışımız yasal zorunluluğun ötesinde. Bunu bir yönetim aracı olarak uygulama gayesindeyiz. Katılım sağlayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber