Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Eylül 2016 - 08:38 Yorum: 0

Güngören’de kurban kesim provası

Kurban Bayramı'nda kesim işleminin daha hızlı ve hijyenik yapılabilmesinin sağlanması amacıyla Güngören'de kurban kesim provası yapıldı.

Güngören’de kurban kesim provası

Kurban Bayramı'nda kesim işleminin daha hızlı ve hijyenik yapılabilmesinin sağlanması amacıyla Güngören'de kurban kesim provası yapıldı. Modern kesim alanı da havadan drone ile görüntülendi.

Güngören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi Yahya Baş Stadı yanına kurulan Kurban Kesim Alanı'nda kurban kesim provası yaptı. Belediyenin kurban kesimi için hazırladığı modern kesim makinelerinin bulunduğu hijyenik çadır da havadan drone ile görüntülendi. Kurban kesimine hazırlık çalışmasıyla Kurban Bayramı'nda kurban kesim aşamalarının aksamadan, sırasıyla takip edilmesinin sağlanmasına yönelik olarak büyükbaş hayvanlar kesildi. Dört büyükbaş hayvan Kurban Bayramı'nda olacağı gibi ilk olarak kurban bekleme alanına getirildi. Ardından kurbanlar, kurban sahiplerini temsilen bir kişi ile birlikte hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan kurban kesim noktasına alındı. İslami şartlara uyularak tekbirler eşliğinde kesilen kurbanlar daha sonra derileri yüzülerek modern makineler tarafından parçalandı. Bu işlemlerin ardından parçalanan etler kurban sahiplerine hisseleri oranında eşit bir şekilde verildi.

Belediyenin hazırladığı 15 dakika süren kurban kesim hizmeti karşılığında vatandaşlar küçükbaş hayvanlar için 100 TL, büyük başların kesimi için ise 500 TL ödeyecek. Güngören Belediyesi ayrıca Kurban Bayramı'nda herhangi bir kurbanlık hayvanın kaçmasına karşı kurban yakalama timi de kurdu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber