Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Temmuz 2016 - 10:33 Yorum: 0

Günlük hayatta motivasyonunuzu yükseltmenin 5 yolu

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günlük hayatta motivasyonu en yüksek seviyede tutmanızı sağlayacak ipuçlarını açıkladı.

Günlük hayatta motivasyonunuzu yükseltmenin 5 yolu

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günlük hayatta motivasyonu en yüksek seviyede tutmanızı sağlayacak ipuçlarını açıkladı.

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günlük yaşamda motivasyonunuzu en yüksek seviyede tutmanızı sağlayacak ipuçlarını anlattı. "Motivasyon içsel bir harekete geçme ve aktivasyon enerjisidir" diyen Ergenç, motivasyonun, bireyin zihninde yer alan tüm fikirlerin bir muhasebesi sonucu ortaya çıkan pozitif bakiye olduğunu kaydetti. Ergenç, "Bu bakiyenin az ya da çok olması da sizlerin elinde. Etrafınızdaki negatif, huzursuz ve itici insanları uzaklaştırın. Uzaklaştırmak mümkün değilse siz uzaklaşın. Bu da mümkün değilse temas noktanızı azaltın. Negatif insanlar bir paratoner gibi enerjinizi sömüreceklerdir. Bununla birlikte size pozitif katkı sağlayacak moral düzeyi yüksek bireylerle iletişim halinde olun. Mümkünse ekibinizi bu tarz insanlardan oluşturmaya gayret edin. İş hayatı orantısız ilgi bekler. İşler hiçbir zaman azalmaz ve bitmez. Bu nedenle özel yaşamınızla iş yaşamı arasındaki dengeyi iyi kurmaya gayret edin. İşinizi ne kadar çok sevseniz de, iş dünyasının sahip olduğu kendine has stresi dönem dönem motivasyonunuzu düşürecektir. Bu nedenle özel hayatınızın kıymetini bilin. Hayatınızda geçen dakikaların tekrarı olmadığını unutmayın. Sevdiklerinizi ihmal etmeyin. Onların görevi sizi sevmek, bırakın işlerini yapsınlar" dedi.

Başarılarınızı kutlayın ve kendinizi ödüllendirin

Erkut Ergenç, önerilerini şöyle devam etti:

"Başarı sizin eserinizdir. Bu eseri ortaya koyan bir sanatçı olarak bunu kutlamayı ve ödüllendirmeyi iyi bilin. Her zaman büyük bir kutlama yapmanız gerekmez. Kendinize bir kahve ısmarlamanız bile kafidir. Yeri geldiğinde kendinizi ödüllendirmekten çekinmeyin. Başarınızı daha da artıracak bir kitap iyi bir ödül olabilir. Bencil olmanın iyi bir tarafı yok. Ama birey olarak kendinize karşı da sorumluluklarınız var. Hep başkalarını düşünmek ve empati sahibi olmak kulağa hoş gelse de bir gün sizi yıpratacağı da bir gerçektir. Bu nedenle dengeyi korumak adına hedeflerinizi oluştururken öncelikle kendinizi düşünün. Başarılı ve sağlıklı bir "siz" ile çevrenizdekilere daha faydalı olacağınıza emin olabilirsiniz. Bireysel olarak vereceğim önerilerin sonuncusu ve belki de en önemlisi; sağlıklı hobiler edinmektir. Hobisi olan kişilerin daha başarılı oldukları bir gerçektir. Bu noktada hayalleriniz varsa ertelemeyin. Hobileriniz sizi ileri götürür, konsantrasyonunuzu artırır ve dikkatinizi daha iyi toplamanıza yardımcı olur. Hobileriniz ne olursa olsun her zaman ana işinizi destekler. Bu konudaki tek uyarım ise, hobilerinize olan ilgiyi abartmayın ve hobilerinizi işe dönüştürmeyin. Bırakın hobi olarak kalsınlar."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber