Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:53 İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu06:47 Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Yönetmelik Resmi Gazet...06:11 Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Seçme Kararı Resmi Gazete’de06:10 Kurtuluş Savaşı’nda hizmetleri tespit edilen gazilerin mirasçılarına “İstik...05:56 Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de03:39 Aksaray’da nefes kesen polis-hırsız kovalamacası kamerada02:31 Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı...02:12 Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı02:01 Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı01:55 Kırıkkale’de ambulans ile ticari taksi çarpıştı: 4 yaralı01:54 Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...
Yerel 22 Kasım 2016 - 15:53 Yorum: 0

Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle, günü birlik olarak kiralanan evlerin "Kimlik Bildirme Kanunu" kapsamında, evleri kiralayacak kişilerin anlık...

Günlük kiralanan evlere düzenleme turizmcileri sevindirdi

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle, günü birlik olarak kiralanan evlerin "Kimlik Bildirme Kanunu" kapsamında, evleri kiralayacak kişilerin anlık olarak güvenlik güçlerine bilgi verilme zorunluluğunun getirilmesi, Denizli'de turizmcileri sevindirdi.

Resmi Gazetede yayınlanan yeni KHK ile birlikte günlük kiralanan evlerde kalacak kişilerin güvenlik güçlerine "Anlık Kimlik Bildirmesi" Denizli'de, otelciler ve turizmcileri sevindirdi. Yeni yayınlanan KHK ile günübirlik olarak kiraya verilen evler ve apartlara, zorunlu "Kimlik Bildirme" kanun kapsamına alındı.

Günlük kiralanan ev ve apartların kendileri açısından haksız rekabete neden olduğunu belirten Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, "Günlük kiralanan apartlar hiçbir şekilde fatura veya vergi bildirimi yapılmaksızın günde 3 kişiye, 5 kişiye kiralanıyordu. Yani bazı insanlar telefonları ile 10 apart kiralayarak, bunun pazarlamasını yapıyordu, bu da haksız rekabete neden oluyordu. Ayrıca hem güvenlik açısından hem de mali açısından ciddi sıkıntılar vardı. Bu şimdi ortadan kaldırılıyor. Orada çıkan kanunda da şöyle bir ibare var, eskiden biz, "Kimlik Bildirim Kanunu'na göre, bilgileri gece saat 00.00'dan sonra ilgililere bildiriyorduk. Yeni ilave edilen "Anlık Bildirim" çok önemlidir. Yani vatandaş otele, eve veya aparta girdiği andan itibaren, kimlik bilgileri ilgililere veriliyor. Varsa bir sıkıntı, aranan bir şahıs ise, suçlu bir kişiyse anından müdahale edilecek. Bu da güvenlik açısından son derece önemli bir şeydir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber