Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Temmuz 2014 - 11:43 Yorum: 0

Gurbetçi desteğiyle çifte bayram sevinci

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nde, ramazan ayı boyunca boş olan turizm işletmeleri gurbetçilerin de bölgeye gelmesiyle bayramda yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

Gurbetçi desteğiyle çifte bayram sevinci

MERSİN (AA) - DERVİŞ ÇÖMEZ - UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Kızkalesi'nde, ramazan ayında boş olan otel, motel, pansiyon gibi işletmeler gurbetçilerin de bölgeye gelmesiyle bayramda yüzde 100 doluluk oranına ulaşınca turizmciler çifte bayram yaşıyor.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ve yurdun değişik illerinden tatile gelenlerin Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi’ndeki otellerde doluluk oranını yüzde 100'e çıkardığını söyledi.

Kızkalesi'ne bu saatten sonra gelecek tatilcilerin yer bulamada sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Çalışkan, turizmciye gurbetçi desteği geldiğini ve otellerdeki doluluk oranının eylül ayının ortalarına kadar devam etmesini umduklarını belirtti. Kızkalesi’nde  turizm sezonun üç ayla sınırlı olduğunu kaydeden Çalışkan, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının özellikle son yıllarda turizm sezonun tam ortasına gelmesi turizmcileri olumsuz etkiledi. Bu durumun önümüzdeki birkaç yıl daha yaşanacağı gözleniyor. Ancak ramazan ayında boş olan oteller Ramazan Bayramı nedeniyle doldu. Şu anda Kızkalesi'ndeki tüm otellerimizde doluluk oranı yüzde 100'e çıktı. Bundan işletmecilerimiz de memnun tatile gelen gurbetçilerimiz de. Temennimiz sezon bitene kadar bu doluluk oranı devam eder. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yaşanan hareketlilik Kızkalesi’ndeki tüm esnafın yüzünü güldürdü. Turizmciler olarak bizlerin istekleri de bu."

- İşletmecilerin yüzü gülüyor

Kızkalesi’nde turizm işletmeciliği yapan Mehmet Şirin Öztop, ramazan ayındaki boşluğu bayram tatili nedeniyle bölge vatandaşlarının ve yurda gelen gurbetçi ailelerin doldurduğunu, hatta eylül ayının ortalarına kadar rezervasyonlarının tamamen dolu olduğunu söyledi.

Kızkalesi’ndeki turizmcilere ciddi manada gurbetçi desteğinin bulunduğunu ifade eden Öztop, "Yüzümüz gülüyor çünkü Kızkalesi sahili arzu edilen doluluk oranına ulaştı. Kızkalesi’ne yurt içinden ve yurt dışından tatile gelen vatandaşların sadece denize girip güneşlenip bronzlaşmıyorlar aynı zamanda bölgenin açık hava müzesini andıran tarihi ve kültürel değerlerin bulunduğu mekanları da ziyaret ederek bilgi sahibi oluyorlar" diye konuştu.

Turizm işletmecisi Mustafa Konkur ise gurbetçi ailelerin Kızkalesi turizmine ve ekonomisine yüzde 60’lara varan katkısının bulunduğunu vurguladı.

Özellikle gurbetçilerin daha fazla buraya gelmeleri için yatırım ve teşvikin öönemine işaret eden Konkur, "Kızkalesi’nde deniz ve güneş harika buraya gelen tatilciler buradan ayrılmak istemiyor" dedi.

-Gurbetçilerin tercihi: Kızkalesi

Almanya’dan Kızkalesi’ne tatile gelen gurbetçi Sinan Beydoğan, hem bayramı hem de tatillerini doya doya geçirdiklerini belirtirken eşi Nuray Beydoğan ise denizin temizliği, hafif rüzgarlı olması nedeniyle Almanya’da özlemini çektikleri tatili doya doya yaşadıklarını belirtti.

Hüseyin Beydoğan da Almanya’dan tatillerini geçirmek için Kızkalesi’ne geldiklerini ve güzel bir tatil yaptıklarını vurguladı.

ABD'den geldiğini belirten Jahn Engstrom da tatil süresince Kızkalesi'nden çok keyif aldığını söyledi.

Ülkesinde denizin tuzluluk oranının düşük Kızkalesi’nde ise bunun tam tersi olduğunu belirten Engstrom,  "Bölgenin tarihi çok zengin bir geçmişe sahip. Kızkalesi’nin altın sarısı kumu, tertemiz ve masmavi deniziyle güneşi insanı büyülüyor. Türklerin konukseverlilikleri bizi çok etkiliyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber