Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 30 Mart 2015 - 13:03 Yorum: 0

Gurbetçilerden yatağa mahkum gence destek

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası omurgası zedelendiği için yatağa mahkum olan 18 yaşındaki Ramazan Güralp'in özel hastanedeki tedavi masraflarını sosyal medya aracılığıyla iletişim kurulan gurbetçiler karşılayacak-

Gurbetçilerden yatağa mahkum gence destek

YOZGAT (AA) - ÖZCAN GÜNEY - Yozgat’ın Saraykent ilçesinde 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası omurgası zedelendiği için yatağa mahkum olan 18 yaşındaki Ramazan Güralp'in özel hastanedeki tedavi masraflarını, sosyal medya aracılığıyla iletişim kurulan gurbetçiler karşılayacak.

Güralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ilçede 2013 yılında motosikletiyle kanala düştüğünü, kaza sonrası omurgasının zedelendiğini ve bacaklarının felç olduğunu söyledi.

Uzun süre tedavi gördüğünü, ilk ameliyatının Samsun'daki bir hastanede yapıldığını belirten Güralp, tekrar ameliyat olması gerektiğini ifade ederek, "İstanbul, Ankara ve Kayseri’ye gittim fakat sonuç alamadım" dedi.

Günlük yaşantısının sıkıntılı geçtiğini anlatan Güralp, “Kendi kendime fizik tedavi yapmaya çalışıyorum. Ayaklarımı annem çalıştırıyor, kollarımı ise kendim çalıştırıyorum. Daha önce ameliyat yapıldığı için doktorlar ikinci ameliyatın riskli olduğu söylüyorlar, operasyondan çekiniyorlar. Bu nedenle özel hastanede tedavi olmak istiyorum" diye konuştu.

Güralp, maddi durumlarının kötü olduğunu belirterek, "Sosyal güvencem yeşil kart olduğu için özel hastane giderlerini karşılamıyordu. Komşumuz sosyal medya üzerinden gurbetçi hemşehrilerimize ulaştı. Gurbetçiler bize yardım etti. Ameliyatı yapacak doktor bulmaya çalışıyoruz. Yardım edenlere çok teşekkür ediyorum. Doktor bulabilirsem ameliyat olacağım. Beni ameliyat edebilecek doktorlardan yardım bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Baba Mahmut Güralp de oğlu kaza yaptığından bu yana çalışamadığını ve maddi sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, oğlunun özel hastanede ameliyat olması halinde tedavi giderlerinin gurbetçilerin desteğiyle yürütülen kampanyadan toplanan parayla karşılanacağını dile getirdi.

Güralp ailesinin komşusu İsmet Öcal ise Ramazan Güralp için sosyal medya aracılığıyla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Saraykentli gurbetçilerin kampanyaya destek verdiklerini belirten Öcal, Güralp'in bir an önce ameliyat olarak sağlığına kavuşmasını dileyerek, "Ramazan'ı böyle gördükçe üzülüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber