Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Şubat 2022 - 13:03 Yorum: 0

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili: “Gürcistan, Rusya’ya karşı mali ve ekonomik yaptırımlara katılma niyetinde değil”

Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri saldırısına karşı birçok ülkeden yaptırım kararı gelirken, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, "Gürcistan, Rusya'ya...

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili: “Gürcistan, Rusya’ya karşı mali ve ekonomik yaptırımlara katılma niyetinde değil”

Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri saldırısına karşı birçok ülkeden yaptırım kararı gelirken, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, "Gürcistan, Rusya'ya karşı mali ve ekonomik yaptırımlara katılma niyetinde değil" dedi.

ABD, Avrupa Birliği (AB) ve birçok ülke Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasına karşı yaptırım kararları açıklarken, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Kojori'deki Harbiyeliler Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Ukrayna etrafındaki gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürcistan'dan Rusya'ya karşı herhangi bir yaptırımın olup olmayacağı konusunda açıklama yapan Garibaşvili, "Uluslararası ortaklarımızın Ukrayna'da askeri operasyonlar başladıktan sonra ekonomik ve mali yaptırımlarını gördük. Açık ve net olarak belirtmek isterim ki, Gürcistan bizim ulusal çıkarlarımızı ve halkın çıkarlarını göz önünde bulundurarak mali ve ekonomik yaptırımlara katılma niyetinde değildir. Bu sadece ülkemize ve insanımıza daha fazla zarar verir. Ben ülkemizin, halkımızın başbakanıyım ve hem iç hem de dış politikadan sorumluyum. Ben yalnızca ulusal çıkarları göz önünde bulunduracağım" dedi.

"Üzüntüyle izliyorum"

Gazetecilerin Kiev'e gitmeye planlıyor musunuz sorusu üzerine Garibaşvili, "Kiev'e gitme konusuna gelince, elbette hayır. Bildiğiniz gibi hava sahası kapalı ve sadece ben değil, dünyanın en güçlü devletlerinin liderleri de Ukrayna'ya gidemiyor. Ukrayna'daki manzaraları, Ukrayna halkının nasıl baskı altına alındığını büyük bir üzüntüyle izlediğimi bir kez daha söylemek istiyorum. Bu nedenle yaşanan trajediyi durdurmak için daha fazla uluslararası ortağı dahil etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber