Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 18:08 Yorum: 0

Gürcüoluk mağarası turizme kazandırılıyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı'nın gelişme planı yapım işinin 27 Ekim...

Gürcüoluk mağarası turizme kazandırılıyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı'nın gelişme planı yapım işinin 27 Ekim 2016 tarihinde ihale edileceğini açıkladı.

Milletvekili Yılmaz Tunç 2013 yılında Tabiat Parkı ilan edilen Gürcüoluk Mağarasını turizme kazandırmak için önemli bir aşama olan Gelişme Planının yapımı ardından da işletilmesi ile ilgili çalışmaların başlayacağını söyledi. Gürcüoluk mağarasını 2013 yılında "tabiat parkı" ilan ederek koruma altına aldıklarını kaydeden Milletvekili Tunç, doğa harikası mağaranın korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı karşılanabilmesi, koruma ve kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması amacıyla Gürcüoluk mağarası Tabiat Parkı'nın Gelişme Planı'nın yapılması gerektiğini aktardı.

Gürcüoluk mağarası, Bartın'ın Amasra ilçesinin yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda, Gölleryazı mevkiinde, Makaracı köyünün 2 kilometre doğusundaki iki büyük dolin ayrımında yer alıyor. Yatay uzunluğu 169 metre olan Gürcüoluk mağarası tek bir galeri şeklinde gezilemiyor. Mağara, ana girişten sonra karşılaşılan geniş salondan ayrılan odalar sebebiyle bir çekirdek etrafında oluşmuş hücreleri andırıyor. Genişliği 2 - 2,5 metre, yüksekliği 1-7 metre arasında değişen mağaranın içi, sarkıt, dikit, sütun, mağara incisi ve iğnesi, örtü, duvar ve perde damlataşlarıyla kaplı bulunuyor.

Gürcüoluk mağarası turizme kazandırılıyor

Gürcüoluk mağarası turizme kazandırılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber