Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 19 Aralık 2014 - 11:13 Yorum: 0

Güreş Antrenörleri ve Hakemleri Gelişim Semineri

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya:

Güreş Antrenörleri ve Hakemleri Gelişim Semineri

ANTALYA (AA) - Güreş Antrenörleri ve Hakemleri Gelişim Semineri'nin açılış töreni, Antalya'da yapıldı. 

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Ramada Otel'deki törende, uzun bir aradan sonra güreş hakemlerini ve antrenörlerini bir araya getirdiklerini söyledi. 

Hakem ve antrenörlerin kaynaştığı, barıştığı, sevgiyle yaklaştığı bir günün yaşandığını ifade eden Yerlikaya, "Seminerin en büyük güzelliği, hakemlerin istişare yaparak eksikliklerini, kapanması gerekenleri ortaya koyuyorlar. Bu anlatılanlar antrenörlerimiz için de geçerli. Umarım buradan güzel, ortak kararlar çıkar ve uygulamaya girer. İstişarede hayır vardır" dedi. 

İstişarenin sünnet olduğunu dile getiren Yerlikaya, ne kadar çok istişare edilir ve paylaşım yapılırsa o ölçüde doğru yolun bulunacağını ve ilerleneceğini vurguladı. 

Yerlikaya, güreş antrenörlerinin oldukça çok olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hiçbir branş olmasın ki devlette bu kadar kadrolu antrenörü olsun. Bu kadar yoğun olması mümkün değil, yok. Biz farklıyız, farklılığımızı da ortaya koymamız lazım. Bu kadar hocamız, bütün illerde teşkilatımız var. Başarıya gelirsek, 'başarılı mıyız' derseniz, değiliz. Bunu da kabul etmemiz lazım. En son 500 antrenörümüz sözleşmeli kadroya geçti. Her biri bir kaliteli sporcu yetiştirse 500 sporcu eder. Var mı, yok."

Bu yılların 2020 yolunda ilerlemenin planlarının yapıldığı bir dönem olması gerektiğine dikkati çeken Yerlikaya, bu süreçte Güreş Federasyonunun kaybedecek zamanının bulunmadığını, sağlam adımlarla ilerlenmesi gerektiğini kaydetti.

Yerlikaya, ceketini ve kravatını çıkartarak bir süre daha devam ettikten sonra konuşmasını tamamladı. Yerlikaya, toplantının basına kapalı bölümünde de antrenörlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Antalya'da 16 Aralık'ta başlayan yaklaşık 600 hakem ve antrenörün katıldığı seminer 21 Aralık'ta sona erecek. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber