Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 01 Kasım 2014 - 11:18 Yorum: 0

Güreşe, 2020'de olimpiyat altınıyla veda etmek istiyor

Dünya ve Avrupa şampiyonu unvanlarına sahip, Londra Olimpiyatları üçüncüsü milli güreşçi Rıza Kayaalp'in hedefi Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak güreş hayatını noktalamak

Güreşe, 2020'de olimpiyat altınıyla veda etmek istiyor

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Dünya ve Avrupa şampiyonu unvanlarına sahip, olimpiyat üçüncüsü milli güreşçi Rıza Kayaalp'ın öncelikli hedefi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanıp daha sonra 2020'de de altın madalyayla güreş hayatını noktalamak.

Milli güreşçi Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreş hayatı boyunca hep şampiyonluğu düşünen bir sporcu olduğunu belirtti.

İnsanoğlunun hedefinin her zaman büyük olması gerektiğini ifade eden Kayaalp, eylül ayında Özbekistan'da düzenlenen dünya şampiyonasındaki ikinciliğe sevinemediğini söyledi.

Taşkent'te yapılan müsabakalarda yeni kuralların ardından kilo sorunu yaşadığını ifade eden Kayaalp, "Taşkent'te kilom eksikti. 130 kilo yeni çıktı. Bundan sonraki yıl kilomu daha da artırıp, daha güçlenerek bundan önce nasıl rakiplerime üstünlük kurduysam aynı şekilde kurmak istiyorum. 123 kiloyum. Bu yıl içinde 128 kiloya çıkmak istiyorum. Yağsız, kaslı ve güçlü bir şekilde" diye konuştu.

Kayaalp, bu süreçten sonraki ilk hedeflerinin 2015 yılında Amerika Las Vegas'ta düzenlenecek dünya şampiyonasında üst düzey mücadele etmek ve Rio Olimpiyatları için kota almak olduğunu dile getirdi.

- "2020'de kariyerimi sonlandıracağım"

Hedefinin her zaman için önündeki ilk şampiyona olduğunu anlatan Kayaalp, şunları kaydetti:

"2020 yılı güreş kariyerimi sonlandıracağım yıl olacağı için sürekli 2020 Olimpiyat Oyunları ile ilgili madalya hedefimi söylüyorum. Tabi ki o zamana kadar katılacağım bütün şampiyonalarda, olimpiyatlarda başarı elde etmek istiyorum. Bunun için de ilk başta nasılsa aynı şekilde çalışmaya devam ediyorum. Çalışmalarımda hiçbir zaman bir eksilme olmuyor. Las Vegas'ta düzenlenecek şampiyonada ilk altıya giren 2016 Rio Olimpiyatları için vize alacak. Hedefim dünya şampiyonu olarak olimpiyat vizesi almak. Bu, tüm güreşçi ve diğer branşlardaki arkadaşlar için de geçerli. 2015 yılı çok yoğun geçecek. 2020 ve 2016 benim için en büyük organizasyonlar. Tek eksiğim olimpiyat madalyası."

- "Dopingin cezası 2 yıl değil 5 yıl veya men olsun"

Kayaalp, geçen yıl dünya şampiyonasında kendisini yenen güreşçinin dopingli çıktığını, bu nedenle dünya şampiyonluğundan olduğunu vurguladı.

Hiçbir sporcunun arkadaşının hakkını yememesi gerektiğini ifade eden Kayaalp, "Dopingin cezası da 2 yıl olmasın, 5 yıl veya men olsun. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Bu illeti spordan ve sporculardan uzaklaştırmamız gerekiyor. Ben buna aşırı derece karşıyım. İnşallah bütün sporcular da benim gibi düşünüyordur. Sporcu alın teriyle, bilek gücüyle rakibini yenmeli" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber