Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Nisan 2020 - 17:48 Yorum: 0

Gürkan ve Çınar'dan kandil mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, ilahi rahmetin tecelli ettiği bugünün İslam...

Gürkan ve Çınar'dan kandil mesajı

Malatya'da 2 Belediye Başkanı Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, ilahi rahmetin tecelli ettiği bugünün İslam ve insanlık alemine hayırlar getirmesini, dünyayı ve Türkiye'yi etkileyen korona virüs salgınının bir an önce sona ermesini temenni ettiğini belirtti.

Gürkan mesajında, "Berat Kandili af ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından bizler için büyük bir fırsattır. On bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinin İslam aleminin günahlarından kurtuluşuna, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelişmesine, güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim.

Berat gecesi, Allah'ın affına mazhar olmanın yanında, bizlere affedici olmayı da hatırlatır. Bu gün bir diğer yönüyle, kırılan kalpleri onarma, insanlar arasındaki kin ve nefret duygularını öteleme günüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve milletimizin mübarek Berat Kandilini tebrik eder, kandilin tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Ayrıca, korona virüs salgını yüzünden hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabırlar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan Çınar, tüm insanlığa ışık tutmasını diledi

Bu arada, Berat Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, "Gönüllerin merhamet dolduğu, insanların sabırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandilini idrak etmenin manevi iklimini hep birlikte yaşıyoruz. Ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak olan Mübarek Berat Kandilini idrak etmenin derin bir hazzı içerisindeyiz. Gönül dünyamızı aydınlatan, hayat muhasebesi yapmamızı sağlayan bu önemli gecelerin, tüm insanlığa ışık tutmasını ümit ediyorum. Yüce Rabbimizin samimi duygularla edilen dua ve yakarışları kabul ettiği bu ulvi ve müstesna geceyi iyi değerlendirelim. İnsanlığın kurtuluşu, İslam alemi ve ülkemizin sağlığı ve huzuru için bol bol dua edip ibadetimizi eksiksiz yerine getirelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam Aleminin Berat Gecesi'ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlar’dan kandil mesajı

74630272_620x410.jpg

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber