Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi

KAYSERİ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesinin yedinci toplantısı,...

Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesi

KAYSERİ (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesinin yedinci toplantısı, Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, bir otelde gerçekleştirilen ve iskele şeklinde kürsüden yaptığı konuşmada, inşaatlarda son yıllarda yaşanan ölümlü iş kazalarında artış olduğunu söyledi.

Konuyu detaylı olarak incelediklerinde yüksekten düşmeden kaynaklı iş kazalarının yoğun şekilde yaşandığını gördüklerini belirten Gerim, şunları kaydetti:

"Yaptığımız incelemelerde standartlara uygun iskele kullanımında ciddi eksikliklerin olduğunu gördük. Bu amaçla saha toplantılarından önce ilgili kurumlarla bir araya gelerek toplantılar yapmayı uygun gördük. Bugüne kadar 6 ilde toplantı yaptık. Burada yedincisini gerçekleştireceğiz. Güvenli İskele, İskelede Güvenlik Projesinin eğitim ayağını gerçekleştireceğiz. Burada iş verenlere, yapı müteahhitlerine, şantiye şeflerine, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine iskelenin hangi standartlarda olması gerektiği, kimlerin kurması gerektiği, konuyla ilgili kişilerin hangi eğitimleri alması gerektiği, bundan sonra ne tip idari denetim ve cezai işlemlerin uygulanacağına dair bilgiler verilecek."

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da gerekli tedbirleri alarak ölümlü kazaların önüne geçmek için bu tür toplantıları ve projeleri önemsediklerini söyledi.

İnşaatlarda daha çok ölümlü kazaların ön plana çıktığını, yaralamalı kazaların daha az olduğunu belirten Hiçyılmaz, "İnşaatlarda yüksekten düşme veya yüksekten herhangi bir parçanın insanların üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazalarda ölüm oranı daha fazla görülüyor. 2014 yılı istatistiklerine göre kazalarda bin 900'den fazla insan hayatını kaybetti. Bunlardan yaklaşık 500'ü inşaat kazalarında yaşamını yitirmiş. Özellikle dış cephe yapı iskelelerinden düşerek yaşamını yitiren çalışanlarımızın sayılarının yüksek olması dış cephe iskele sisteminde daha dikkatli olunması gerektiğini gözler önüne koyuyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber