Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ağustos 2016 - 12:08 Yorum: 0

Güzeltepe köyünün içme suyu sorunu

Muş'ta 500 haneli ve yaklaşık 5 bin nüfuslu Güzeltepe köyünde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Güzeltepe köyünün içme suyu sorunu

Muş'ta 500 haneli ve yaklaşık 5 bin nüfuslu Güzeltepe köyünde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Havaların iyice ısınmasından sonra köy meydanındaki büyük çeşmenin kuruduğunu ve yaklaşık 5 bin nüfuslu köy halkının içme suyu sorunu yaşadığını belirten Köy Muhtarı Kerem Sönmez, yetkililerden acil yardım beklediklerini söyledi. Merkeze bağlı en büyük köylerden biri olduklarını ve ancak su sıkıntısı yaşadıklarının altını çizen Sönmez, "Köyümüzde 500 hanenin yanında sağlık ocağı, okullarımız, 3 tane cami ve 2 tane menderese var. Bazen abdestte bile su bulamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mevcut su deposunun küçük ve yetersiz olduğunu kaydeden Sönmez, "Su olmadıktan sonra burada yaşamanın bir anlamı yok. Ama gideceğimiz bir yerde yok. Su olmadığı için köyde kimse bağ ve bahçede ekmiyor" diye konuştu.

Merkeze çok yakın bir köy olmalarına rağmen içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayan Sönmez, "Bu konuda yetkililerden ricamız gerekli derinlikte bir sondaj çalışmasının yapılması ve daha büyük bir deponun yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber