Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Habitat Konferansı’nda Mardin anlatılacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Ekvator'un başkenti Kito'da (Quito) düzenlenen Habitat konferansında Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yerleşim yerlerinden...

Habitat Konferansı’nda Mardin anlatılacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Ekvator'un başkenti Kito'da (Quito) düzenlenen Habitat konferansında Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel yerleşim yerlerinden biri olan Mardin'i anlatacak.

Birleşmiş Milletler (UN) tarafından yirmi yılda bir düzenlenen Habitat Konferansı'nın üçüncüsü Ekvador'un Quito kentinde "Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" temasıyla gerçekleştiriliyor. Dün düzenlenen açılış törenin ardından başlayan ve 3 gün devam edecek Habitat Konferansı'nın ilki 1976 yılında Kanada Vancour'da, ikincisi 1996 yılında İstanbul'da düzenlenmişti.

Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerin temsilcileri ile sivil toplum örgütleri, bölgesel ve yerel yönetimler, uzmanlar, araştırmacılar, kadın ve gençlik organizasyonları, ticari birlikler ve özel sektörün katılım sağlayacağı Konferans'ta yeni kentsel gündem ile şehirleşmenin dönüştürücü etkileri ele alınacak.

Toplantıda Mardin'den DİKA ile birlikte Kars'tan SERKA ve Kayseri'den ORAN Kalkınma ajansları "Kentlerde Tarihi Mirasın Korunması" başlığı altında üç projeye ilişkin sunumlar gerçekleştirilecek. DİKA Genel Sekreteri Yüksek Mimar Yılmaz Altındağ heyet başkanı olarak Konferans'a katıldı.

Konferansta Mardin'in tanıtımı DİKA tarafından yapılacak. Tarihi Mardin'de özellikle Birinci Cadde ve tarihi çarşıların turizm ve sosyal kalkınma temelinde geliştirilmesine ilişkin faaliyetler ve planlama çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilecek. Binlerce yıllık kültürel mirasını koruyan Mardin'in yaşayan bir şehir olarak geleceğe taşınmasına yönelik yaklaşım ve öneriler istişare edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber