Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 30 Ağustos 2016 - 16:23 Yorum: 0

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Karabük ve Safranbolu'dan Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan Hacı adayları dualarla uğurlandı.

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Karabük ve Safranbolu'dan Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan Hacı adayları dualarla uğurlandı.

Karabük Kent meydanında 143, Safranbolu Misak-i Milli Demokrasi Meydanında ise 50 hacı adayı için uğurlama töreni yapıldı.

Karabük'te düzenlenen hacı uğurlama törenine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Müftüsü Halil Bektaş, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Uğur Yılmaz ve hacı adayları ve yakınları katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Halil Bektaş, hacı adaylarına tavsiyelerde bulunarak, kutsal topraklarda oraların bilinci ile hareket edilmesi gerektiğini anlattı.

Safranbolu'dan 50 hacı adayı uğurlandı

Safranbolu Misak-i Milli Demokrasi meydanında yapılılan hacı uğrulama programında konuşan ilçe Müftüsü Hasan Güneş, "Bu yıl Safranbolu'muzdan 50 vatandaşımız Hacca gitmeye hak kazandılar. Orada bulundukları süre zarfında Ayeti Kerime'de zikredildiği üzere oraya giderken azık alın. Azıkla gidin. Ama şunu da bilin ki azığın en hayırlı takva azığıdır. Yani Rabbimize karşı gelmekten sakınmak. Onun bize yapın dediği şeyleri yapıp yapmayın dediği şeylerden uzak durmak. Ben bu vesile ile hacca gidecek kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyor hac görevlerini ifa ederek memleketlerine sağlık sıhhat içerisinde dönmelerini niyaz ediyorum" dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise yaptığı konuşmada, "Hacı adayları, inşallah en güzel şekilde hac vazifenizi yerine getirir ve sağlık sıhhat içerisinde geriye dönersiniz. Bizim sizlerden isteğimiz, Peygamber Efendimize selamlarımızı iletmeniz. Ülkemizin birliği beraberliği için dualar etmenizdir. Cenabı Hak şimdiden haccınızı mübarek eylesin" ifadesinde bulundu.

Karabük ve Safranbolu'da düzenlenen etkinlik sonrası hacı adayları dualarla uğurlandı.

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Hacı adayları dualarla uğurlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber