Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:14 Okul çevresinde küçük çocuklara sigara satanlara operasyon01:05 Bakan Tunç: “Antalya’da bir kişinin otomobilin arkasına bağlanarak sürüklen...00:50 TCMB: “Menkul kıymet tesisine ilişkin düzenleme yürürlükten kaldırılmıştır”00:46 Akaryakıt istasyonunda faciadan dönüldü: Kaza yapan otomobil pompa önünde t...00:45 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldı...00:42 Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler00:36 İş yerinde bacağından silahla vuruldu00:28 Kaza ihbarında bulundukları polislere sürpriz yaptılar00:22 Otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı00:21 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı00:19 Böyle kaza görülmedi: İnşaat çukuruna devrilen araç kamyonun kasasına girdi00:19 İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak kaldırılmaya başlandı00:10 Devler Ligi’nde finalin adı: Real Madrid - Borussia Dortmund23:48 Kuzey Makedonya’nın yeni cumhurbaşkanı Gordana Siljanovska Davkova oldu23:46 Konya’da üç tekerlekli bisiklet otomobille çarpıştı: 1 yaralı23:45 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Küba’nın bağımsızlık mücadelesinin öncüsü Jose Mart...23:44 Kayıp yaşlı kadın 300 metrelik uçurumda ölü bulundu23:39 Adana’da otomobil bisikletli yaşlı adama çarpıp kaçtı: 1 ölü23:38 Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz...23:37 Sobadan çıkan yangın iki evi küle çevirdi
Eğitim 05 Temmuz 2019 - 13:03 Yorum: 0

Hacı adaylarına aşı

Hakkari ve ilçelerinden hacca gitmek üzere kayıt yaptıran vatandaşlara menenjit aşısı yaptırıldı.

Hacı adaylarına aşı

Hakkari ve ilçelerinden hacca gitmek üzere kayıt yaptıran vatandaşlara menenjit aşısı yaptırıldı.

Merkez Hacı Sait Camii toplantı salonunda İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından hacı adaylarına seminer verildikten sonra menenjit aşısı yaptırıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Arabistan'ın sıcak ikliminden dolayı menenjit ve kızamık hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu, bu amaçla aşılama çalışmasının gerekli olduğunu ifade ettiler.

Aşılama esnasında hacı adayları arasında bulunan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, bu yıl il merkezi ve ilçelerinden görevlilerle beraber 193 kişinin kutsal topraklara gideceğini, düzenlenen hac konulu kurs ve seminerlerle bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. Gürbüz, "Gidiş tarihine kadar da bir program dahilinde seminerlerimiz devam edecek ve vatandaşlarımızı hacca hazırlamada gerekli gayreti göstermeye çalışıyoruz. Hacı adaylarımızı en güzel şekilde kutsal topraklara uğurlamak için hazırlıklarımız ise devam ediyor. Bugün yapılan aşılar, hacı adaylarımız için çok önemli. Çünkü aşı kartları olmadan hacı adayları Arabistan'a alınmıyor. Her şeyi kuralına uygun yapma konusunda büyük bir titizlik gösteriyoruz. Kalabalık ortamlarda mutlaka hastalıklar oluşabiliyor. Bu aşılar hacılarımızı değişik hastalıklara karşı koruyacak olan karma aşılardır. Hacı adaylarımızın gerek sağlık ve gerekse idari açıdan sorunlarla karşılaşmaması için aşı yaptırmalarında fayda vardır" dedi.

Aşı işleminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel organizasyonlarla hacca gidecek vatandaşlara rehberlik etmek üzere görevlendirilen kafile başkanı, bayan irşat ve din görevlileri ile bir araya gelen Müftü Gürbüz, "Bizlere misafirlerine hizmet etme görevini nasip ettiği için Allah-u Teala'ya ne kadar şükretsek azdır. Hacı adaylarımız bizlere Allah'ın emanetidir. Bu günden itibaren onların sorunlarıyla ilgilenmeye başlayalım. İstek ve temennilerini yerine getirelim. Gerek bizzat görüşerek ve gerekse iletişim kanalları ile onlara ulaşarak yalnız olmadıklarını hissettirelim. Onları daha şimdiden hac havasına sokma gayreti içinde olalım. Onlar için yapacağımız hizmeti en şerefli hizmet olarak görelim. Hac sonrasında da irtibatımızı kesmeyelim. Bu bilinçle hareket ettiğimizde iyi bir görev ifa etmiş olacağımızı ve ömrümüz boyunca bunun hazzını yaşayacağımızı unutmayalım" şeklinde konuştu.

Hacı adaylarına aşı

Hacı adaylarına aşı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber