Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yaşam 01 Eylül 2014 - 02:44 Yorum: 0

Hacı kafileleri dualarla uğurlanıyor

Hacı kafilelerinin kutsal topraklara yolculukları başlarken, Konya'dan yola çıkan 320 kişilik ilk kafileler dualarla uğurlandı.

Hacı kafileleri dualarla uğurlanıyor

Bu sene hac ibadeti için mukaddes topraklara giden takribî 320 kişilik ilk iki kafile, Konya'dan mukaddes topraklara uğurlandı. 

Konya Havalimanı'nda toplanan hacı adaylarını yakınları yalnız bırakmadı.

Konya Müftüsü Ali Akpınar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 bin insanın hacca gitmek için beklediğini söyledi.

Türkiye'den bu sene 60 bin hacının mukaddes beldelere gideceğini belirten Akpınar, ati zamanlarda daha çok vatandaşın Türkiye'yi temsilen mukaddes topraklara gitmesi temennisinde bulundu.

Bu sene mukaddes topraklara gidecek 60 bin hacıdan 2 bin 500'ünün Konya'dan uğurlanacağını anlatım eden Akpınar, şunları kaydetti:

'İnşallah kontenjanlar artırılır da daha çok kardeşimiz o kutsal beldelere gitmiş olur. Bugün o mukaddes yerlere ilk iki kafilemizi göndereceğiz. Yaklaşık 320 hacımız Konya'dan uçakla devinim edecek ve 3 saatlik bir süreyle Medine-i Münevvere'ye inecek. Seher vaktinde Peygamber şehrinde olacaklar. Sabah namazlarını orada tavır edecekler. O kutsal topraklarda geçireceğiniz zamanları çok aşırı iyi değerlendiriniz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz.'

ETİKETLER: Hacı , kafile , dualarla , uğurlanıyor
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber